DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Binotto: Ettől csak erősebbek leszünk

Pocsék versenyen van túl a Ferrari, miután mindkét pilótájuk technikai gond miatt esett ki Bakuban. A maranellóiak csapatfőnöke szerint keményen dolgoznak majd a problémákon, a nehézségek pedig csak megerősítik őket.

Carlos Sainz és Charles Leclerc is idő előtt búcsúzott az Azerbajdzsáni Nagydíjon Bakuban, és mindketten technikai problémák miatt. A spanyol versenyző számára fékproblémák miatt ért véget hamarabb a futam, míg csapattársa az élről volt kénytelen kiállni, miután elfüstölt a Ferrari motorja.

Mattia Binotto őszintén elismerte, hogy egyelőre nem tudják, miért alakult ilyen rosszul a futamuk, de mindent megtesznek azért, hogy a folytatásban elkerüljék az ilyen eseteket.

„Természetesen ez aggodalomra ad okot. Ezt már azelőtt is mondtuk, hogy idejöttünk volna Bakuba. A megbízhatóság mindig kulcsfontosságú tényező a csatában. Csapatként sokat hajtottunk az autó fejlesztése érdekében a tél folyamán, de bebizonyosodott, hogy még nem vagyunk teljesen megbízhatóak. Van még min dolgozni. Nem fogunk leereszteni, és nem adjuk fel. A csapat továbbra is koncentrált marad, keményen fogunk dolgozni, és erősebbek leszünk a jövőre nézve” – mondta Binotto a Sky Sports kameráit előtt.



A Ferrari motorjait használó partnercsapatok sem lehettek boldogok a leintést követően. Az Alfa Romeo pilótája Guanyu Zhou, a Haas részéről pedig Kevin Magnussen járt pórul vasárnap. Az olaszok csapatfőnöke egyelőre nem vonna le ebből messzemenő következtetéseket.

„Először is meg kell értenünk, mert nem minden probléma ugyanolyan. Még nem tudom mi történt, kell egy kis idő, hogy elemezzük és megértsük. Ki kell elemeznünk, és nem hiszem, hogy Zhou esete kapcsolatban van a többivel. Az egyik ok, amiért más csapatoknak szállítunk, hogy technikai visszajelzést kapjunk, ezért, ami történik, az hasznos tud lenni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: