DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen apja a Red Bull stratégiáját kritizálta

Csalódott volt fia monacói eredménye miatt a korábbi F1-es pilóta, aki szerint az energiaitalosok többet tehettek volna azért, hogy a címvédőt az élre segítsék a taktikával, ami inkább Pereznek kedvezett.

Max Verstappen egész hétvégén egy hajszállal lassabbnak tűnt Monacóban, mint az idő közben szerződést is hosszabbító Sergio Perez, aki végül a versenyt is megnyerte a hercegség utcáin. Jos Verstappen, aki a saját honlapján a versenyirányítást is kritizálta, nem is tagadta, hogy lehangolta a hétvégi eredmény, de egyúttal azt is megjegyezte, hogy nem örült annak, hogy a Red Bull a stratégiát tekintve nem világbajnoki éllovas fiát priorizálta, hanem a futamban a holland előtt haladó mexikóit, amikor eljött a kerékcserék ideje a száradó pályán:

jos-verstappen-redbull-2022



„Apaként nagyon csalódott voltam a futam kapcsán” – írta Jos Verstappen. „Max harmadik helyezése rendkívül csalódáskeltő volt. Mindannyian láthattuk, hogy ez egy nehéz hétvége volt számára. Kezdődik mindez az autóval, amelynek még nincsenek meg az ő stílusának megfelelő karakterjegyei. Maxnak messze túl kevés tapadása van az első tengelyen. És főleg Monacóban olyan autóra van szükséged, amely gyorsan kanyarodik. Ezért nehéz volt.”

„A Red Bull jó eredményt ért el, ezzel egyidejűleg viszont keveset tettek azért, hogy Maxot az élre segítsék. Az, hogy harmadikként végzett, a Ferrari hibájának volt köszönhető, amit Charles második kiállásánál követtek el. A világbajnokság éllovasát, Maxot nem segítették ilyen szempontból a stratégiával. Az teljes mértékben Checónak kedvezett. Emiatt csalódott voltam, örültem volna, ha mást csinálnak a vb-éllovassal.”

„Perez igazából a korábbi bokszkiállásának köszönhetően nyerte meg a futamot. A csapat ezt kockáztatásnak írhatja le, de valójában láthatták például Gasly esetén, hogy akkor az intermediate volt a legjobb választás. Örültem volna, ha Maxot választják előbb, de természetesen nem vagyok teljesen objektív. Úgy gondolom, tíz pontot eldobtak ezzel Maxtól. Főleg a két korábbi kiesésünk miatt minden pontra szükségünk van. Ne feledjük, hogy pillanatnyilag a Ferrarié a jobb autó, főleg az időmérőkön” – fogalmazott a korábbi F1-es pilóta, aki hozzátette: mindezek ellenére természetesen örül Perez diadalának és a Red Bull dupla dobogójának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: