DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jos Verstappen: A versenyirányítás stresszes lett az esőtől

Éles kritikát fogalmazott meg az FIA-val szemben a világbajnoki címvédő édesapja. A korábbi F1-es pilótát nem nyűgözték le a vasárnap látottak, szerinte túlzottan is óvatosak voltak a döntéshozók.

A hatalmas esőzések miatt a tervezettnél később kezdődött meg múlt vasárnap a Monacói Nagydíj. Bár a mezőny néhány perc késéssel elindult a biztonsági autó mögött, végül az a döntés született, hogy piros zászlóval megszakítják a körözést.

Némi pihenő után megkezdődhetett a futam, melyet Sergio Perez nyert meg, de Jos Verstappent finoman szólva sem nyűgözték le a versenyirányitók döntései.

„Hogy őszinte legyek, nem maradt jó érzésem a monacói versenyhétvégével kapcsolatban. Ez még enyhén szólva is rossz érzés. Először is, szerintem három órakor kellett volna kezdeniük, de manapság úgy tűnik, hogy a versenyirányításnál mindenki stresszbe esik néhány csepp eső láttán. Persze, kaotikus lett volna a rajt, és a csapatok kétségek között lettek volna, hogy melyik gumi lett volna a legjobb választás, de ez az, amit az emberek látni akarnak” – írta hivatalos weboldalán Jos Verstappen.



A korábbi F1-es versenyző a technikai problémákra is kitért. Mint utóbb kiderült, a heves esőzés áramkimaradást okozott, ami miatt meghibásodott a startért felelős rendszer.

„Kiderült, hogy a rajtlámpákkal is gondok voltak. Az FIA-nak vagy bárki is a felelős ezért, gondoskodnia kellene arról, hogy legyen tartalék az ilyen helyzetekre, és hogy a felszereléssel minden rendben legyen. Most a biztonsági autó mögött kapunk rajtokat, ami véleményem szerint elveszi az izgalmakat, különösen egy olyan pályán, mint Monaco. Egy versenyképes, professzionális sportban élünk. Ilyen dolgok nem történhetnek meg” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: