DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hivatalos: Sergio Perez 2024-ig hosszabbított!

Megtörtént a bejelentés, amire egy ideje már számítani lehetett: a Red Bull mexikói versenyzője újabb két évig biztosan az energiaitalosok kötelékében szerepelhet majd.

Egy ideje már pletykáltak arról, hogy Sergio Perez hosszabb távon is maradhat a Red Bullnál, a teljesítményére pedig aligha lehetett panasz, főként a legutóbbi versenyhétvége után, amikor is megnyerte a Monacói Nagydíjat.

A 32 esztendős pilóta hosszabbítását az osztrák istálló hivatalos közösségi oldalain erősítette meg kedden délután. Ezek alapján Perez 2024-ig maradhat az alakulatnál, ahol a tavalyi év elején kezdte meg szereplését Alexander Albon helyét átvéve, eddig pedig úgy látszik jó döntésnek bizonyult.



„Köszönöm a bizalmat és azt, hogy további két évig a család tagja lehetek! Vamooos!” – állt Perez hivatalos Twitter-oldalának legutóbbi bejegyzésében.

A bejelentésről szóló közleményben Christian Horner is csak méltatni tudta versenyzőjét. A csapatfőnök úgy véli, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy megtartják őt.

„Checo fantasztikus munkát végzett, mióta csatlakozott az Oracle Red Bull Racinghez. Újra és újra bebizonyította, hogy nem csak egy nagyszerű csapatjátékos, de ahogy a komfortérzete nőtt, úgy vált egyre erőssebbé a rajtrácson. Idén újabb lépést tett, és a világbajnok Max Verstappenhez képest jelentősen csökkent a lemaradása, ezt az év elején Dzsiddában elért kiváló pole-pozíciója és a múlt hétvégi monacói győzelme is bizonyítja. Számunkra nem volt kérdéses, hogy megtartjuk a tempója, a versenyzői tudása, és a tapasztalatai miatt, ezért örülünk, hogy Checo 2024-ig a csapatnál versenyez. Max és általa olyan versenyzőpárosunk van, amely az F1 legnagyobb sikereit hozhatja el számunkra” – mondta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: