DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Toto nem mondott teljesen igazat Lewisnak”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az imolai blama után méltatlannak nevezte a W13-ast Lewis Hamiltonhoz, Nico Rosberg szerint viszont nem szabad elfelejteni, hogy a csapattárs negyedik lett vele.

Karrierje egyik mélypontját élte át az Emilia-Romagna-i Nagydíjon Lewis Hamilton, aki csupán a 13. helyen látta meg a kockás zászlót vasárnap, ráadásul körhátrányban ért célba a győztes Max Verstappenhez képest. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke már a leintési utáni rádiózása során, majd később a nyilatkozatában is úgy fogalmazott, hogy a W13-as méltatlan a hétszeres világbajnokhoz, s a gyenge produkció az autó hibája.

wolff-imola-dppi-f1



Ugyanakkor a Mercedes egykori versenyzője, a szakértőként a Sky Sports stábját erősítő Nico Rosberg némileg árnyalta ezt – méghozzá azzal, hogy mindeközben George Russell viszont a negyedik helyen ért célba:

„Toto mentális játékot játszott, ami rendkívül okos dolog a részéről” – vélekedett Rosberg. „A Mercedes magára vállalja a felelősséget, tényleg próbálják mentálisan támogatni Lewist, lelkesíteni őt azt mondván, hogy ’ez nem a te sarad, ez rajtunk múlik’. Ez nagyon okos dolog, mert nem teljesen igaz. Ne felejtsük el, hogy Russell negyedik lett ugyanazzal az autóval, szóval Lewisnak egyértelműen nagy szerepe van a most hétvégi gyenge eredményben. Russellnek mégis sikerült egy negyedik helyet kisajtolni belőle egy briliáns hétvégével, szóval több volt abban az autóban.”

Russell összetettben is jócskán megelőzi jelenleg Hamiltont, sokkal kiegyensúlyozottabb és erősebb produkciót nyújt összességében, mint rutinosabb kollégája. Ennek ellenére a Mercedes friss igazolása Imolában úgy fogalmazott, hogy erős visszavágásra számít Hamiltontól a jelenlegi küszködések után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: