DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Kiszálltam a bajnokságból

Felejteni való hétvége – jellemezte az imolai versenyt a 14. helyen célba érő brit, akinek esélye sem nyílt a pontszerzésre. Toto Wolff szerint a Mercedes autója nem méltó egy világbajnokhoz.

Végig az első tízen kívül szerepelt az Emilia-Romagna-i Nagydíjon Lewis Hamilton: az időmérő edzésen 13. helyet szerzett, a sprintfutamon 14. helyezettként ért célba, és – miután ideig-óráig a 11. helyen haladt – ugyanebben a pozícióban intette le vasárnap is a kockás zászló. A brit sem a sprinten, sem a teljes futamon nem tudott előzni a W13-mal, gyakorlatilag beragadt Pierre Gasly AlphaTaurija mögé. Az eredmény még megalázóbb azzal az adalékkal, hogy kört kapott előző évi fő ellenfelétől, a futamgyőztes Max Verstappentől – a szezont még dobogóval nyitó Hamilton rezignáltan nyilatkozott.

„Ez egy felejteni való hétvége, az biztos. Kiszálltam a bajnokságból, ez is biztos, kérdés sem fér hozzá. De így is folytatni fogom a kemény munkát, igyekszem valahogyan visszahozni” – mondta vasárnap a riportereknek Hamilton, aki kifejezetten szűkszavú hangulatában volt.

„Talán most éreztem a legrosszabbnak, de hasonló volt, mint a többi versenyen” – felelte arra a kérdésre, milyen érzés volt a Mercedest vezetni. A Verstappentől elszenvedett lekörözésre kis gondolkodás után ennyit mondott: „Igen, ez mutatja, mennyire elrontottuk.”



A brit imolai eredménye Mercedesnél töltött pályafutása kontextusába helyezve: 2013 óta a kockás zászló csupán háromszor intette le úgy, hogy nem szerzett pontot, ennél rosszabb helyen csak egy alkalommal, a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon, ahol azonban azért végzett a 15. helyen, mert az élmezőnyben haladva hibázott. A csapatfőnök, Toto Wolff kiemelte, egy olyan autó, amellyel erőből csak ilyen eredményre képest, nem méltó a hétszeres világbajnokukhoz.

„Ami Lewis illeti, ez nagyon rossz. Kiszorított minket az Alpine, előzni pedig nem lehet, ha az ember egy DRS-vonatban halad. Nem vagyunk elég jók egy világbajnokhoz, egyszerűen meg kell javítanunk az autót” – mondta el Hamilton versenyéről a csapatvezető. A testvérautóval George Russell negyedikként ért célba: Wolff elismerte, a fiatalabb brit nagyon jól vezetett a technikához képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: