DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Binotto: Ez is része a versenyzésnek

Csalódott az imolai kudarc kapcsán a Ferrari F1-es csapatfőnöke, de szerinte a versenyképes autó okán a hazai nagydíjukat követően is van ok a mosolyra a maranellói alakulatnál.

Az első három versenyhétvége alapján akár ferraris örömünneppé is válhatott volna a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj, a vasárnapi futam azonban nagyon nem a tervek szerint alakult a Scuderia számára. Carlos Sainz már az első körben kiesett a Daniel Ricciardóval történt ütközés okán, Charles Leclerc pedig egyfelől nem igazán tudott versenyre kelni a Red Bullokkal, másrészt a futam hajrájában kiforgott, így végül a harmadik helyett csak a hatodik pozíció lett az övé.

sainz-dnf-imola-dppi



Mattia Binotto, a vörösök csapatvezetője így értékelte az imolai versenyt a Sky Sports kamerái előtt: „Természetesen kissé elégedetlenek vagyunk a mai eredmény miatt. De úgy gondolom, fel kell emelnünk a fejünket. Ez is része a versenyzésnek: néhány futam rosszul alakul, és ma pontosan ez történt. De úgy vélem, továbbra is versenyképes csomaggal rendelkezünk, szóval szerintem még mindig van okunk a mosolyra és már várjuk a következő versenyeket.”

Binotto azt is elmagyarázta, miért határoztak úgy a futam utolsó szakaszában, hogy másodszor is kihívják a bokszba Leclerc-t lágy abroncsokért: „A gumik szempontjából nem volt erre szükség és nem is a leggyorsabb körért járó bónuszpont miatt csináltuk. Egyszerűen azért csináltuk, mert úgy gondoltuk, ez a legjobb opció számunkra, hogy legyen esetleg lehetőségünk valamire. Tudtuk, hogy a Red Bull talán reagálni fog rá, úgyhogy ugyanott fogunk tartani friss gumikkal. Azt hiszem, Charles épp támadta Perezt, szóval helyes döntés volt kihívni a bokszba, hogy megpróbáljunk helyzethez jutni, de aztán nyilván elkövetett egy kis hibát. Előfordul az ilyesmi, nem szabad túl csalódottnak lennünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: