DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc: Túl sokat akartam, megfizettem érte

Túl sokat kockáztatott Charles Leclerc, és a verseny utolsó negyedében kis híján kiesett a versenyből. Hét pontot dobott el a monacói, aki teljes mértékben magára vállalta a hibát.

A rajtot csúnyán elrontotta a világbajnoki éllovas, ami miatt visszaesett a negyedik pozícióba a másodikról, miután a nagyszerűen startoló Perez és Norris is megelőzte Leclerc-t már az első féktávon. A ferraris hamar visszaelőzte a mclarenest, azonban onnantól az egész versenye Sergio Perez üldözéséről szólt.

Ugyan, mikor átváltottak az interekről száraz pályás gumikra, egy pillanatra a mexikói elé került Leclerc, azonban Perez az üzemmeleg abroncsokon hamar visszavette a második pozíciót. Ettől kezdve az egész futam vonatozásra hasonlított, hiszen bár jobbak voltak a slick gumik, de előzni nem igazán lehetett, mivel csak az ideális ív volt száraz, így nem igazán volt esély egy-egy előzésre a féktávokon.

 



Később a Ferrari kihívta a vb-éllovast, hogy lágy gumikkal próbálják meg elkapni Perezt, azonban visszafelé sült el a tervük, merthogy Perez üldözése közben eldobta a Ferrarit Leclerc, aki csak a szerencsének köszönheti, hogy egyáltalán folytatni tudta a versenyt. Az első szárnya meg is sérült, így még egyszer ki kellett állnia a bokszba, ami miatt csak a nyolcadik helyre tudott visszacsatlakozni, onnan pedig csak a hatodik helyig jött fel.

„Teljesen mindegy, hogy mi történt azelőtt, hogy kicsúsztam. Lehet, hogy ez a versenyzés része, de ennek ma nem lett volna szabad megtörténnie. Sehogy sem tudtunk volna a harmadik pozíciónál előrébb végezni, de túl rámenős voltam, aminek megfizettem az árát, hiszen eldobtam magamtól hét pontot” – mondta a leintés után Leclerc, aki még így is jókora pontelőnnyel vezeti a vb-t.

 

„Egy szó, mint száz, ez nem történhet meg még egyszer. Ami a Red Bullt illeti, nehéz megmondani, hogy csak a pálya teszi, vagy tényleg ennyit fejlődtek, ezt majd az idő eldönti. Minél több versenyre megyünk ezután, annál tisztább képet fogunk kapni az erőviszonyokat illetően. Most csak hét pontomba került a hiba, de lehet, hogy legközelebb nagyobb árat fizetnék érte, így óvatosabbnak kell lennem.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: