DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Marko: Jobb Leclerc és a Ferrari ellen harcolni

A Red Bull F1-es tanácsadója egyelőre élvezi a Scuderia elleni versenyfutást, amely szerinte nem fog úgy eldurvulni, mint azt tavaly láthattuk a Mercedesszel vívott csata esetén.

Az előző idény Mercedes–Red Bull párharca után az első két nagydíj alapján úgy fest, 2022-ben a Ferrari és a Red Bull futhat versenyt a Formula-1-es világbajnoki címért: Bahreinben a Scuderiát erősítő Charles Leclerc, Szaúd-Arábiában pedig az energiaitalosoknál versenyző Max Verstappen győzött – ráadásul mindkét esetben nagy csatát láthattunk a monacói és a holland pilóta között.

Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója úgy véli, ez a csata jobb a Mercedesszel vívotthoz képest, mivel ez szerinte nem fog eszkalálódni és a pályán zajló küzdelemre korlátozódik – legalábbis egyelőre:

verstappen-leclerc-futam-dzsidda-dppi-2



„Ez egy új rivalizálás” – nyilatkozta a szakember a De Telegraafnak. „A Mercedes legalább fél másodperccel lassabb pillanatnyilag, de ki tudja, lehet, hogy sikerül megoldaniuk a problémáikat. De mi sem fogunk aludni, mi is keményen dolgozunk az autó fejlesztésén. Úgy gondolom, jobb Leclerc és a Ferrari ellen harcolni, mint a Mercedes ellen. Ez most sokkal inkább megmarad a sport szintjén. Tudom, hogy még csak két versenyen vagyunk túl, de nem hiszem, hogy ez is úgy elfajul, mint történt a Mercedesszel.”

Marko a dzsiddai diadal kapcsán arról is beszélt, hogy – amint azt a két csapatfőnök, Christian Horner és Mattia Binotto is elmondta – a hátsó szárny beállításának döntő szerepe volt benne, ahogy annak is, hogy Verstappen ezúttal ki tudta trükközni a DRS-játékkal Leclerc-t:

„Ez volt az egyik legjobb futam, amit az elmúlt tíz évben láttam. Ha Max lát egy lehetőség, le fog csapni rá. Hihetetlen az előzési érzéke. Emellett pénteken úgy határoztunk, hogy kisebb hátsó szárnnyal fogunk menni, hogy nagyobb legyen a végsebességünk. Ennek az volt a hátránya, hogy az első szektorban veszítettünk néhány tizedet. Szerencsére a mi javunkra dőlt el ez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: