DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

Harmadik erő lenne az Alfa Romeo

Ugyan a Szaúd-arábiai Nagydíj nem alakult a legjobban számukra, a svájci csapat mindkét pilótája magabiztos az autó teljesítményét illetően. Bottas azt is elárulta, miért kellett feladnia a versenyt.

Az Alfa Romeo csapata azok közé tartozik, akiknek szinte álomszerűen kezdődött az F1 új érája: Valtteri Bottas a szezonnyitón a Mercedesekkel volt csatában az időmérőn, majd az alakulat vasárnap kettős pontszerzésnek örülhetett. A Szaúd-arábiai Nagydíj hasonlóan ígéretes volt, a finn pilóta ismét a legjobb tízből rajtolhatott, és nem is esett hátra, ám egy műszaki hiba véget vetett a versenyének.

„Túlmelegedett a motorom. Nagyon váratlanul kezdett felforrósodni, és muszáj volt leállítani az autót” – árulta el Bottas közvetlenül a futam után a kiesés okát. Egészen addig a pontszerző zónában csatázott az Alpine-okkal, akiket már szombaton is a legnagyobb ellenfeleknek tekintett, és akik házon belüli küzdelmét páholyból nézhette.



„A kiesésig jó versenyünk volt, Fernandóval harcoltunk, aki utána szintén kiesett. Úgy éreztem, kicsit nálunk volt az előny. A csapattársak párbaját jó volt látni, nagyszerű, hogy a szezon elején még engedik a kerék a kerék elleni csatákat” – lelkesedett. A ma látottak alapján pedig már meg is fogalmazta a következő célt: az Alfa Romeónak a harmadik erővé kell válnia. „Egyértelműen ezt kell megcéloznunk, hogy mi legyünk a topcsapatok után a legjobbak. Ha folyamatosan az ötödik helyért csatázhatnánk, az jó lépés lenne számunkra.” Ausztráliában hasonlóan erős teljesítményre számít, de a futamot, mely állítása szerint félig hazai számára, nemcsak emiatt várja. „Azt hallottam, hogy ott kapni jó hideg sört!” – nevettette meg a sajtó képviselőit.

Csapattársa, az újonc Guanyu Zhou sem volt szerencsésebb a versenyen: a lefulladásgátló megtréfálta a rajtnál, aztán egy kisebb koccanást is elszenvedett a rajt utáni tülekedésben, majd duplán megbüntették; a bokszutca-áthajtásos büntetést azért kapta, mert nem töltötte le az öt másodperces büntetését. A kínai pilóta ennek ellenére örül, hogy az autó összességében működik. „A tempónk megint megvolt. Csalódott vagyok, mert megvolt az esélyünk egy erős eredményre, még a rajtnál tapasztalt problémák ellenére is. Az áthajtásos büntetés nélkül a legjobb tízben lettem volna” – mondta Zhou, aki a debütáló hétvégéjén megszerzett pontját így egyelőre nem gyarapította tovább, Lewis Hamilton mögött célba érve épp csak lecsúszott a sikerről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: