DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Nincs bűntudatunk Silverstone miatt

A Mercedes F1-es csapatfőnöke elmondta: nem igazán bánják Lewis Hamilton brit győzelme utáni ünneplésüket, hiszen tudták, hogy a kórházba szállított Max Verstappen jól van.

Már a 2021-es szezon kezdete óta kemény csatákat vívott egymással Lewis Hamilton és Max Verstappen, s az első futamok után is az elmúlt időszak legizgalmasabb és legfeszültebb vb-párharcának ígérkezett a brit és a holland viadala. A feszültség azonban a nyári Brit Nagydíjon eszkalálódott, amikor az első körben ütközött a két pilóta, Verstappen pedig 51 G-s erővel csapódott a gumifalba. A Red Bull-ost elővigyázatosságból kórházba is vitték, miközben mercedeses riválisa egy büntetés ellenére is győzni tudott.

A baleset már önmagában is nagy vitákat váltott volna ki, ám erre rátett egy lapáttal még, hogy a Mercedes és Hamilton is alaposan megünnepelte a silverstone-i sikert, amelyet Verstappen a közösségi médiában „tiszteletlennek” nevezett.

hamilton-silverstone-2021-dppi



Most Toto Wolff, a végül csak a konstruktőri címét megvédő alakulat vezetője a Sky Sports Duel című dokumentumfilmjében nyilatkozva elárulta: nem nagyon bánták meg, ami a brit verseny leintése után történt:

„Nem igazán éreztünk bűntudatunk a mi részünkről. Lewis korábban sokkal többször adott fel olyan kanyarokat, amiket nem kellett volna” – magyarázta Wolff. „Ha egy kórházban ülsz egy nagy becsapódás után, nem fogod megérteni, hogy a másik csapat a versenyzőjét élteti, akinek az volt a hazai versenye. Az egy nagy pontszerzést jelentett a mi javunkra, és tudtuk, hogy Max rendben van” – tette hozzá a csapatfőnök.

Hamilton és Verstappen ezután a szezon második felében még többször összeütköztek, s végül számos vitával és botránnyal tarkított vb-harcot folytattak egészen az utolsó futam utolsó köréig, ahol a Red Bull-os a versenyigazgató vitatott döntése után meg tudta előzni ellenfelét és így elhódította a címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: