DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill: Nem kellett volna kirúgni Masit

A britek 1996-os világbajnoka szerint ugyan jócskán voltak vitatható dolgok a versenyirányításban a tavalyi évben, ennek ellenére nem érzi, hogy meneszteni kellett volna Michael Masit.

Lewis Hamilton és a Mercedes nagy megelégedéssel vette tudomásul, hogy a napokban hivatalosan is kiderült, hogy Michael Masi versenyigazgató nem maradhat a pozíciójában. Az Ezüst Nyilaknál komoly volt a harag az ausztrál szakember irányába és nehéz lenne tagadni, hogy 2021-ben bőven voltak vitatható döntései. Ugyanakkor a legtöbb szakember szerint egyáltalán nem egy irányba kedvezett és büntetett, hanem nagyjából kiegyenlítődtek ezek az esetek.

Az Abu Dhabiban történtek, az utolsó körös újraindítás a Mercedesnél teljesen kiverték a biztosítékot és végül csak az lett a történet vége, hogy Masi nem tarthatta meg pozícióját. Bár Wolff azt állítja, semmi közük a versenyigazgató kirúgásához. Damon Hill úgy érzi, nem ez volt a legjobb megoldás.

Hamilton és Wolff okozhatták Masi vesztét, de Hill nem érzi, hogy ez lett volna a jó megoldás


„Láthattuk az előző szezon során, hogy a versenyirányítás döntéshozatalában bőven akadtak ellentmondások. A nagyobb istállók csapatfőnökei komoly nyomás alá helyezték Michael Masit, ezért nem állítanám, hogy helyeselném, hogy végül menesztették őt” – mondta el véleményét Damon Hill a Beyond the Grid podcastjében.

„Biztos, hogy szükség volt arra, hogy feláldozzák őt az események miatt? Sajnálom az egykori versenyigazgatót. Az ominózus szezonzáró óta számos pilóta (köztük több egykori világbajnok) hozta nyilvánosságra véleményét és ismerte el, hogy szerinte a nehéz körülmények között is jó munkát végzett Masi. 

„Az sem lehet egyszerű, hogy pontosan tudja, hogy a rádióbeszélgetéseik mindegyike adásba kerül a televízióban. Ha a versenyirányítás szerkezeti felépítésének ellentmondásait megoldották volna, nem kellett volna megszabadulniuk Michaeltől. Igaz, azt is elismerem, hogy a történtek tudatában vitatható lett volna megtartani őt a pozíciójában. Az előző szezon vége így sajnos nem lett happy end, pedig a szezon közben látott Verstappen-Hamilton csatározás igazán nagyszerű élményt adott nekünk” – tette hozzá Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: