DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell: Lewistól elvették a nyolcadik címet

A Mercedes új igazolása szerint honfitársa kontrollálta az Abu Dhabi Nagydíjat a finálé vitatott döntéseit megelőzően. A fiatal brit persze elismerte: előfordulnak hibák a pillanat hevében.

Először mutatkozott hivatalosan is csapattársakként együtt Lewis Hamilton és George Russell a Mercedes pénteki bemutatója során. Mivel előbbi pilóta először jelent meg a nyilvánosság előtt a tavalyi botrányos idényzáró óta, ráadásul a W13-as leleplezése egy nappal követte az FIA bejelentését a versenyirányítás átszervezéséről, elkerülhetetlen volt, hogy szóba kerüljön az Abu Dhabi Nagydíj – s az erre vonatkozó kérdéseket Russell sem kerülhette ki:

„Teljes mértékben az irányítása alatt tartotta azt a futamot. Csak haza kellett volna hoznia az autót, és nyolcszoros világbajnokká vált volna, de ezt elvették tőle” – nyilatkozta Hamilton drámája kapcsán az új csapattárs.

russell-hamilton



A fiatal brit pilóta ugyanakkor azt is elismerte, hogy előfordulhatnak ahhoz hasonló hibák, amilyet Michael Masi, az azóta már menesztett versenyigazgató követett el bő két hónappal ezelőtt, egyúttal üdvözölte az FIA változtatásait:

„Előfordulnak hibák a pillanat hevében, amikor az érzelmek a tetőfokára hágnak. A sportban mindig óriási nyomás helyeződik mindenkire, legyen szó sportolóról, edzőről, menedzserről, mérnökről, bíróról vagy a versenyigazgatóról. Mindannyian megállapodhatunk abban, hogy ami Abu Dhabiban történt, az helytelen volt, s a változtatások ennek köszönhetők.”

„Az FIA hihetetlen proaktív volt egyből Abu Dhabi után, hogy jobb megoldásokat találjon. Szerintem a VAR-szerű megoldás remek, értelme is van a további segítségnek, így élőben elemezhetnek és adhatnak visszajelzéseket, hogy gyors döntéseket születhessenek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: