DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Eldőlt: Michael Masi távozik a posztjáról, megvan az utódja

Nem maradhatott F1-es versenyigazgató a botrányos 2021-es szezon után Michael Masi, az FIA pedig már meg is nevezte, hogy kik azok, akik elfoglalják a helyét - mert hogy többen is lesznek.

Az FIA frissen megválasztott új elnöke, Mohammed ben Sulayem megerősítette, hogy 2022-ben már nem Michasel Masi lesz a Formula-1 versenyigazgatója. Az előző szezon során többször is a kritikák kereszttüzébe kerülő Masival kapcsolatban hosszú elemzést folytatott a szövetség az Abu Dhabi Nagydíj és a vb-cím eldőlése kapcsán, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az illetékesek a változás mellett döntöttek.

00120025_138



Sulayem azt jelentette be egy videóban, hogy Niels Wittich és Eduardo Freitas közösen fogja ellátni a versenyigazgatói feladatokat, fő tanácsadóként pedig Herbie Blash is segíti majd a munkájukat. A legtöbb csapatfőnök és versenyző abban értett egyet Abu Dhabi után, hogy Masi nem bírt a feladataival, de ha több ember között osztják el azokat, akkor képes lehet kezelni a helyzetet - végül azonban neki már nem adtak megbízást.

Sulayem hozzátette, hogy a pozíciót három évig betöltő Masinak új feladatot ajánlanak az FIA-n belül

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: