DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: Ki tudja, milyen Hamilton tér vissza

1997 világbajnoka kíváncsian várja, vajon mire lesz képes a Mercedes pilótája a Max Verstappen ellen elszenvedett vereség után. George Russell-lel kapcsolatban is vannak fenntartásai.

Megosztó véget ért a 2021-es szezon – a fináléról azóta is hangoztatják az F1 szereplői a véleményüket –, amely után a végül világbajnokká koronázott Max Verstappen ünnepelt, míg Lewis Hamilton teljesen háttérbe vonult. A britről mintegy két hónapig nem lehetett hallani semmit, ami komoly aggodalomra adott okot, és egyre többen kezdték azt vizionálni, hogy a hétszeres világbajnok szögre akasztja a bukósisakot.

Hamilton azonban nemrég újra életjelet adott magáról, kijelentve, hogy visszatért, és utólag több fényképpel is beszámolt arról, mivel töltötte az idejét. A közösségi oldalára feltöltött rövid videó alapján már edz is, és valóban nagy erőkkel készül arra, hogy 2022 már az ő éve legyen.

Jacques Villeneuve, aki azon sem lepődött volna meg, ha Hamilton visszavonul, érdeklődve figyeli majd, ezúttal hogyan alakul a szezon a Mercedes-pilóta számára. 1997 világbajnoka szerint a brit jókora pofont kapott, amiből nem biztos, hogy olyan könnyű felállni, mint amilyennek most tűnik. „Max legyőzte Lewist, és ez nyilvánvalóan fájhatott neki. Verstappen sosem adta fel, és mindig a legjobbját nyújtotta. Ezt Hamilton is tudja. Pszichésen azonban elég nehéz az, ha elveszik tőled a világbajnokságot. Szóval ki tudja, Hamilton hogyan fog visszatérni. Megfáradt, vagy még erősebb?” – tette fel a költői kérdést a La Gazetta dello Sportnak nyilatkozva.



A kanadai arra mindenesetre számít, hogy megint nem lesz könnyű éve egyik félnek sem. „A Mercedes legnagyobb erőssége a motorja. Tavaly még a Hondánál is erősebb volt, és a szabályváltozások ezt a területet nem igazán érintik. Az előnyük így megmaradhat majd. Ezenkívül Lewis mindig is rendkívül gyorsan tudott alkalmazkodni a szabályokhoz. Viszont az is biztos, hogy Adrian Newey is a legjobb ilyen feltételek mellett, szóval szerintem komoly csata lehet a Red Bull-lal” – jósolta.

Hamilton motivációja mellett van még egy nagy kérdőjel a Mercedesnél, és ez az új fiú, George Russell, akivel kapcsolatban Villeneuve óvatosan fogalmazna. Nem biztos abban, hogy csodát kell várni tőle. „Még nem tudjuk, mennyit is ér valójában Russell. Az igaz, hogy Bahreinben jó helyettese volt Lewisnak, és a Williamsnél könnyű volt felhívnia magára a figyelmet. De nagy kérdés, hogy mire lesz képes most, egy nagycsapatban, nyomás alatt, Hamilton csapattársaként. Az egyértelmű, hogy tehetséges, de vajon mire elég ez: bajnoki címre, vagy csak annyira, mint Bottas esetében, néhány jó futamra?” – elmélkedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: