DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo és Norris Masi mellett állnak

A versenyigazgatónak rendkívül sűrű időbeosztása van, és mindenki lehet fáradt, mondja a McLaren ausztrálja: brit csapattársa szerint pedig ahogy a versenyzők hibáznak, úgy az is megbocsátható, ha Masi rosszul dönt.

Forró téma a Formula-1-ben jelenleg, mi lesz Michael Masi sorsa az Abu Dhabi Nagydíj botrányos befejezése után – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a McLaren csapatbemutatóján is szó esett róla, mikor a pilótapárost a versenyigazgatóról kérdezték.

„Talán Michaelnek kicsit több támogatásra lenne szüksége, főleg most, hogy a versenynaptár gyarapszik” – mondta a Reutersnek Ricciardo, aki ausztrálként Masi honfitársa. „Mi is emberek vagyunk, mi is ki tudunk fáradni. Michael nem csak vasárnap fut be a futamra, ahonnan megy is haza. Minden pályára elmegy korábban, ellenőriz, például a biztonságot. Beteg időbeosztása van.”

„Azt hiszem, rajtunk, versenyzőkön elég nyomás van, amit örömmel veszünk magunkra. De vannak mások a sportban, akik nem szoktak hozzá az ilyen nyomáshoz, nem kérték. Nagy döntéseket hozni kissé idegen így számukra” – célzott arra Ricciardo, hogy Masira korábban nem tapasztalt nyomás nehezedett Abu Dhabiban a Red Bull és a Mercedes részéről, amely csapatok számukra kedvező döntéseket próbáltak kicsikarni.



Csapattársa, Lando Norris is Masi mellett áll. Úgy látja, ahogy a versenyzők hibáznak időnként, úgy a versenyigazgató is hozhat rossz döntést: „Támogatom Michaelt. Versenyzőként nyilvánvaló, hogy következetességet akarunk, amikor pedig a dolgok következetlenek, mint Abu Dhabiban láttuk, az dühíti és bosszússá teszi az embereket.”

„Mi és a csapat is erre a következetességre építve hozunk döntéseket, ezért bosszantó, ha valami megváltozik. De ez nehéz, hiszen mi, versenyzők is elkövetünk hibákat. Ugyanez igaz lehet a stewardokra is. Ez egy emberi dolog, ha a dolgok ilyen gyorsan történnek. Michael sok nagyszerű dolgot tett az elmúlt egy-két szezonban. Az ilyen apró hibákat kell kiküszöbölni, amelyek nagy hatással járhatnak, hiszen ezt senki nem akarja” – mondta Norris.

Az eddig megkérdezett versenyzők zöme Masi mellett állt ki: a McLaren-páros mellett az Aston Martin bemutatóján Sebastian Vettel is elmondta, reméli, a versenyigazgató marad pozíciójában, egyedül Lance Stroll nyilatkozott kifejezetten kritikusan az Abu Dhabiban történtekről, de ő Masit nem említette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: