DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Megérkezett a 2022-es McLaren, az MCL36

A többi versenysorozatban induló csapatainak bemutatójával együtt leplezte a wokingi istálló a 2022-es F1-es versenygépét, amely némileg megváltozott színvilággal is rendelkezik.

A sorban negyedikként következett a McLaren csapatbemutatója, a wokingiak azonban az eddigi leggrandiózusabb eseménnyel készültek péntek este, hiszen együtt prezentálták a Formula-1-es istállójukkal az IndyCarban és az Extreme-E-ben szereplő gárdájukat, valamint az e-sportos legénységüket.

Éppen ezért a rajongóknak türelmesnek kellett lenniük, ha látni akarták az MCL36 névre hallgató 2022-es F1-es versenygépet, hiszen elsőként az Extreme-E-csapatot mutatták be Emma Gilmourral – aki a gárda történetének első női versenyzője – és Tanner Fousttal, aztán jött az IndyCarban induló Arrow McLaren SP Pato O’Warddal és Felix Rosenqvisttel, majd a Shadow szimulátorcsapat, s csak a legvégén az F1-es alakulat.

Végül azonban eljött a nagy leleplezés pillanata: az új autó továbbra is elsősorban papaja színben pompázik, mellette viszont megváltozott a kék árnyalata, s némi sötétszürke-fekete is megjelent – egy kicsit a tavalyi monacói különleges dizájnra hajaz a megújult festés. Ami szembetűnő, hogy a McLaren is négyelemes első szárnnyal rendelkezik, akárcsak a csütörtökön bemutatott Aston Martin, az oldaldobozok alakja viszont itt is eltér.

A csapat egyébként megerősítette, hogy ez a tényleges autójuk, ezzel fognak részt venni a barcelonai teszten is, de persze egy-két dolgot szándékosan elrejtettek a fotókon.

A pilótafelállást illetően nincs változás: idén is Lando Norris és Daniel Ricciardo képviseli majd a csapatot. Tavaly ugyan utóbbi révén szerzett kilenc év után újra győzelmet az alakulat, összességében mégis a brit szerepelt jobban. A Mercedes-erőforrást használó McLaren egyébként a konstruktőri negyedik helyen végzett 2021-ben, innen próbálhatnak meg még feljebb lépni a rangsorban.

A rend kedvéért mutatjuk az IndyCar- és az Extreme-E-autókat és azok festését is:

mclaren-ic



mclaren-xe

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: