DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Strollt ne is keresse élcsapat, maradna az Aston Martinnál

Lance Stroll hatodik szezonját kezdi már a Formula-1-ben, de még mindig igen fiatal. Bár sosem volt titok, hogy nagyon is fizetős pilóta, annyira bízik istállójában, hogy élcsapat kedvéért sem menne el.

Így elsőre önbizalomtól duzzadó nyilatkozatnak tűnik, annak fényében, hogy nem is hallhattunk sosem ilyen jellegű megkeresésről még középcsapat részéről sem. A Williamshez, majd a Racing Pointhoz is úgy került korábban, hogy édesapja bevetette komoly befolyását és óriási mennyiségű vagyonát ehhez.

Bár a fiatal kanadai versenyző védelmében el kell mondani, hogy már közel sem teljesít annyira alul, mint karrierje kezdetén. Sokszor felvette a versenyt Sergio Perezzel, tavaly pedig Sebastian Vetteltől sem maradt látványosan el. De az is tény, hogy nem váltja meg a világot és erre nem is számíthatunk.

Lance Stroll a Ferrari és a Red Bull kedvéért sem hagyná el az Aston Martint


Annyira bízik az Aston projektjében, hogy semmi pénzért nem kívánna távozni a gárdától. „Kizárom a lehetőségét, hogy el tudnának csábítani az Aston Martintól, még akkor sem, ha egy élcsapat kopogtatna ajánlattal” – idézi Strollt a Racingnews365.com szakportál.

„Nem mennék sehova, a Ferrarihoz, vagy a Red Bullhoz sem, hiszek ennek a projektnek a sikerében. Már építjük az istálló új gyárát, rengeteg új embert szerződtettünk az utóbbi időben, hatalmasra duzzadt a csapatunk, óriási mennyiségű pénz áramlik az Aston Martinhoz, nem kérdés, hogy hiszek a sikerben. Nagyon is jó nekem itt.”

„Mike Krack, mint új csapatfőnök? Örülök, hogy köreinkben üdvözölhetjük őt. Bár személyesen csak nemrég találkoztam vele először, de az önéletrajza és eddigi munkája az autósportban igen figyelemre méltó, óriási lökést adhat a csapatnak. Szerintem ő az, aki valóban segíthet nekünk elérni céljainkat, remek szakembert sikerült kifognunk. Biztos vagyok a fejlődésünkben, de konkrét célkitűzést nem fogalmaznék meg az idei évre” – tekintett előre Lance Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: