DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Ők jelentik az F1 következő évtizedét

A Red Bull csapatfőnöke megnevezte azokat a pilótákat, akik szerinte jellemezni fogják a száguldó cirkusz következő évtizedét. Természetesen Max Verstappen is köztük van.

Tavaly megtörtént az őrségváltás a Formula-1-ben: egy fiatal tehetség letaszította az F1 trónjáról a rutinos Lewis Hamiltont. Max Verstappen első világbajnoki címét szerezte meg 2021-ben, de csapatfőnöke szerint nem az utolsót.

Christian Horner az indiai World Is One News számára dott interjút a Formula-1 jövőjével kapcsolatban, amiben megnevezte azokat a versenyzőket, akik szerinte sikereket fognak elérni az elkövetkező időszakban.



„Azt gondolom, hogy az F1 most jó passzban van, mivel rengeteg ígéretes fiatal tehetséget találunk a mezőnyben. Max még mindig csak 24, de ott áll a háta mögött egy egész generáció: Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris vagy éppen Carlos Sainz, ami bizakodásra adhat okot.”

„Több pilóta is hasonló korban van, és biztosan a mezőny tagja lesz a következő tíz évben” - folytatta Horner. „Azt hiszem, ez jót tesz majd a sportnak és a pilótáknak is, hogy vannak kihívóik, szóval izgalmas lesz látni, miként bontakoznak majd ki a dolgok ezt illetően.”

Arról is beszélt ezt követően a Red Bull csapatfőnöke, hogy miért lehet ennyire népszerű az újdonsült világbajnok az F1-en belül: „Azt hiszem, hogy az éhsége, a sikervágya miatt. Sohasem adja fel, ő egy igazi harcos, aki az utolsó lehetőségben is próbál megkapaszkodni, és ez teszi őt igazán érdekes versenyzővé. Ha Max jön mögötted, akkor tudod, hogy meg fogja próbálni, és szerintem épp ezért lehet ennyire népszerű, ami csak még tovább fog nőni.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és télen sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: