DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumacher: Sokat várok az idei évtől

Az előjelek alapján nagyon jónak tűnik a Haas 2022-es autója Mick Schumacher szerint. A német pilóta úgy érzi, erősek lehetnek ebben a szezonban, a háttérben folyó munkát pedig nagyon élvezi eddig.

Egy kifejezetten nehéz idényen van túl az amerikai istálló, miután az előző esztendőben gyakorlatilag semmilyen fejlesztés nem érkezett a 2021-es versenygéphez, így hatalmas lemaradásba kerültek. Az idén új azonban új szabályok érkeznek, melyek jelentősen felboríthatják az eddigi erőviszonyokat, ráadásul a csapat pilótái is nagyobb tapasztalattal vágnak neki a szezonnak, mint legutóbb.

Erről korábban már a csapatfőnök, Günther Steiner is beszélt, aki úgy gondolja, jól haladnak az új autó fejlesztéseivel, ezt az állítását pedig Mick Schumacher is megerősítette, aki nagyon bizakodó a jövőt illetően.

„Az autó nagyon pozitívnak tűnik abból, amit láttam és hallottam. Nagy elvárásaim vannak és remélhetőleg ezek az új szezonban a pályán is teljesülnek majd” – mondta Schumacher a Motorsport számára adott interjúban.



A fiatal versenyző tavaly a pályafutása első szezonját teljesítette, idén viszont már nagyobb rutinnal vághat neki a hétvégéknek. Schumacher a versenygép fejlesztésében is igyekszik aktívan részt venni, a munkának ezt a részét pedig igazán érdekesnek találta.

„Ez olyasmi, ami mindig is érdekelt. Hogyan működnek a dolgok általában, és különösen, hogyan működik egy F1-es autó. Elég erősen részt veszek a 2022-es autó fejlesztésében, így szeretném megérteni és látni azt, az összes CAD modellel és a többi hasonló dologgal együtt. Határozottan sok olyan pont van, amit már alig várok az év elején. Izgatott vagyok amiatt, hogy együtt dolgozhatok a csapattal a gyárban, és beleszólásom lehet abba, milyennek szeretném érezni az autót. Ez az első alkalom, hogy egy autót úgymond nekem építettek. Végre a mi méreteinkre és a sisakunkra szabták, így minden harmonikusan illeszkedik egymáshoz” – zárta gondolatait a 22 esztendős pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: