DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Steinert meglepte a teljesítményük

Nagy reményekkel vágnak neki a 2022-es évnek a Haas csapatánál. Az amerikai alakulat nagyon nehéz szezont zárt az előző évben, a csapatfőnök viszont úgy érzi, sikerült közeledniük a riválisokhoz.

2021 átmeneti év volt a Haas számára, ám gyakorlatilag az egész idényen át szenvedtek. A pontszerzésre szinte semmi esélyük nem volt és a mezőny végéről sem tudtak elmozdulni. Az autót nem fejlesztették, így már az elejétől fogva várható volt, hogy gondban lesznek.

Az idén változhatnak a dolgok, hiszen új aerodinamikai szabályok érkeznek, ami változtathat az erőviszonyokon, ráadásul a pilótapárosuk is több tapasztalattal fog neki vágni a versenyeknek, mint legutóbb. Mick Schumacher és Nyikita Mazepin számára a tavalyi év volt az első a Formula-1-ben. A csapatfőnök szerint már a szezon utolsó szakasza is bizakodásra adhat okot.



„Amire figyelni kell, hogy az emberek ne váljanak önelégültté, ne szokjanak hozzá a jelenlegi helyzethez. El kell mondani nekik, hogy nem ők lettek rosszak, lesz ez még jobb is, csak az autónk nem fejlődött ki rendesen. Túl egyszerű a szituáció, ha van egy év, amikor nem csinálsz semmit, akkor itt tartasz. Az utolsó két futamon ezek után el sem hittem, hogy csak egy-két tizedre voltunk a középmezőny végétől egy majdnem kétéves autóval” – idézte Günther Steinert a Motorsport.

Steiner szerint a versenyzőik növekvő tapasztalata nem kellett volna, hogy ekkora különbséget jelentsen, főként a többi csapat fejlesztései miatt.

„A többieknek nagyobb különbséget kellett volna tenniük, mivel ők fejlesztették az autóikat. Az utolsó két futam nagyon furcsa volt számomra. Szaúd-Arábiában, ahol nagyon hosszú a kör, csak másfél tizeddel voltunk lemaradva. A futamon pedig az egyik Williamsszel küzdöttünk. Talán lassabban mentek? Amint harcolhatsz valamiért, az egy más forgatókönyv, más hangulat, más életérzés” – zárta gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: