DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Steiner: Erősebbek leszünk jövőre

Türelmesek a Haas csapatánál és nagyon bíznak a jövő évi autóban. Erről a csapatfőnök beszélt, aki úgy véli egyelőre óvatosan ugyan, de optimisták lehetnek a következő szezonnal kapcsolatban.

Nagyon nehéz éven van túl a Haas alakulata, miután a csapat két újonccal vágott neki az idei szezonnak, a versenygépet pedig szinte egyáltalában nem fejlesztették. A lemaradásuk óriási lett, így jelentősen távol kerültek a pontszerző zónától.

Az amerikai istálló gyakorlatilag az egész esztendőt feláldozta a következőért cserébe, miután 2022-ben új szabályok érkeznek, amelyek megváltoztathatják az erőviszonyokat. Günther Steiner szerint jó utón járnak és ezt mások is észben tartják a csapaton belül.



„Bizalmat adok nekik a jövőre nézve és elmagyarázom, miért vagyunk ebben a helyzetben, mert képes vagyok erre, ezért ezt nyilvánosan is megtettem. Ha el tudod magyarázni ezeket a dolgokat, az emberek hisznek benned. Nyilvánvalóan néhány ember nem elég türelmes ahhoz, hogy megvárja a fordulatot, de a legtöbbjük igen, így ez egy jó dolog. Nincs szükség sok beszédre, könnyen megértik. Persze néha egy kicsit elszomorodnak, de olyankor beszélek velük, és elmagyarázom nekik, hogy vissza fogunk térni.” – mondta Steiner a csapat Twitterre feltöltött videójában.

A csapatfőnök úgy látja, pozitívan tekinthetnek a jövőbe, az optimizmust pedig a jövő évi autó fejlesztésére alapozza.

„A cél az, hogy jövőre pontokat szerezzünk. Úgy gondolom, hogy csapatként még mindig képesek vagyunk rá. Tavaly is voltak pontjaink, de idén jó okból kifolyólag nem gyűjtöttünk egyet sem. Remélhetőleg az autó erős lesz, legalábbis jelenleg minden jónak tűnik a fejlesztésekkel kapcsolatban. Az egyetlen dolog, amit nem tudok, és valószínűleg senki sem tudja, hogy mennyire jók az ellenfelek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: