DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Jutalmakat osztanak a Haas csapatánál

A konstruktőri pontverseny utolsó helyén zárt idén az amerikai istálló, így néhányan inkább a távozás mellett döntöttek. Ennek ellensúlyozására hűségbónuszokat adnának a munkatársaik számára.

Nagyon gyenge évet zárt idén a Haas, az alakulatnak pedig több nehézséggel is szembe kellett néznie. A 2021-es szezont két újonc pilótával kezdték meg, akiknek rengeteg tanulásra volt szükségük, ráadásul az autót sem fejlesztették, így hatalmas hátrányba kerültek a mezőnyben.

Jövőre új szabályok érkeznek, melyek felboríthatják az eddig megszokott erőviszonyokat, az amerikai csapat pedig igyekezett mindent alárendelni ennek. Bár potenciál még van a projektben, többen is távoztak a munkatársaik közül. A névadószponzor részéről, Dimitrij Mazepin óriási összegekkel támogatta őket az idén, a jövőben pedig szeretné meghálálni a bizalmat azoknak, akik náluk maradnak.

A csapatfőnök Günther Steiner ezt egyelőre nem bánja, úgy véli, ha működik, akkor a hasznukra is válhat az ötlet.



„Másoknál is hasonló gondok vannak, nincs nagy különbség. Csak néhány ember távozik, de minden évben elmennek páran. Ha Mazepinnek ösztönzőt kellene adnia nekik, én támogatom, amennyiben jól csinálja. Minden egyes szezonban mennek el emberek, a technikai oldalon például többen maradtak, de ez változó. Szerintem ez a 23 futamos naptárral kapcsolatos, vannak, akik más karriert szeretnének, viszont ez nem egy felháborító dolog” – idézte Steinert a PlanetF1.

A szakember úgy gondolja nincs abban semmi rossz, ha a cserélődnek az emberek, azt viszont határozottan cáfolta, hogy menekülnének a csapatuktól.

„Ez egy kicsit több mint normális, de minden év végén így történik. Néhányan egy kicsit elmozdulnak, a versenymechanikusok főleg, mert általában elég fiatalok. Fárasztó ezt a munkát végezni, és ha valaki lát egy jobb lehetőséget, akkor nem baj, ha valami mást csinál. Nem állítom meg őket, de a tömeges elvándorlás nem igaz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: