DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedesnél is tartanak a Ferraritól

Toto Wolff csapatvezető azzal számol, hogy a Scuderia harcban lesz a 2022-es szezonban. Laurent Mekies, a maranellóiak sportigazgatója szerint azonban nem eszik olyan forrón a kását.

Benne van a pakliban, hogy a 2022-es technikai szabályváltozások alaposan átrendezik az erőviszonyokat a Formula-1-ben. Nemrég Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője például úgy nyilatkozott, hogy nem lepné meg, ha a tragikus 2020-as szezon után tavaly már konstruktőri vb-bronzot szerző Ferrari még egy nagy lépést tenne előre és ezzel az élre törne, s hasonló véleményt fogalmazott meg a nagy rivális Mercedest irányító Toto Wolff is:

ferrari-mercedes-2021-dppi



„Abszolút számolnunk kell azzal, hogy harcban lehetnek a következő szezonban, hiszen nagyobb terük van az aerodinamikai fejlesztésekre, mivel elég rossz idényük volt tavaly” – vélekedett Wolff, akit a RacingNews365.com szakoldal idéz. „Egy nagyszerű csapatról van szó, megvan minden szükséges erőforrásuk, és emiatt egyértelműen rajta vannak a radarunkon. De nem is csak a Ferrari, van még néhány csapat, amely jól teljesíthet 2022-ben.”

Egyes vélemények szerint a Mercedes és a Red Bull eleve nehezebb helyzetbe kerülhetett az idei évadra azáltal, hogy 2021-ben végletekig kiélezett csatát vívtak egymással a világbajnoki címekért, s ez szintén növelheti a Ferrari esélyeit, amely bevallottan régóta 2022-re koncentrált. Ennek ellenére a vörösök sportigazgatója, Laurent Mekies úgy véli, hogy az eddigi két élcsapat idén is versenyképes lesz:

„Biztos vagyok benne, hogy kellett fejleszteniük tavaly, de mindkét esetben hihetetlen vállalatokról beszélünk, elég csak az eredményeikre ránéznünk” – olvashatók Mekies szavai a Motorsport.com portál hasábjain. „Szóval egy pillanatra sem gondolnám, hogy ne tudnának egy nagyszerű 2022-es autóval előállni. Igen, többet kellett költeniük 2021-re, de ha megnézzük az előző tíz évben elért eredményeiket, naivság lenne azt gondolni, hogy könnyű lesz csökkenteni a hátrányunkat. Mert végső soron ezt kell tennünk. De egyáltalán nem aggódnék miattuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: