DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: A Ferrari lesöpörhet mindenkit

A Red Bull 2022-es felkészülését kétségtelenül befolyásolta a tavalyi világbajnoki csatározás, így Christian Horner azt sem tartja kizártnak, hogy a Ferrari zsebre vágja majd a mezőnyt a szezonnyitón.

Komoly szabályváltozások kavarhatják fel a Formula-1 amúgy sem épp állóvizét 2022-ben. Egyszerűbb aerodinamikai elemek és a szívóhatás lesznek a kulcsszavak az előttünk álló szezonban, amire nem mindenkinek volt lehetősége egyenlő mértékben felkészülni.

A Red Bull és a Mercedes ugyanis az utolsó verseny utolsó köréig űzte egymást a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címért, így a 2021-es világbajnoki hajsza nyilván nem kevés erőforrást vett el ezektől a csapatoktól az új autó fejlesztése közben.

Ezzel szemben például a harmadik helyért csatázó Ferrari, McLaren páros másodlagosnak tarthatta a konstruktőri dobogós helyezést és inkább az idei autóra koncentrálhatott, ez pedig Christian Horner szerint meglátszódhat majd a szezon elején.



„Ha majd odamegyünk az első versenyre és a Ferrari valósággal lesöpri a mezőnyt, akkor mondhatjuk, hogy befolyásolta a felkészülésünket a 2021-es harc” – idézi a Red Bull csapatfőnökét a Planet F1.

„Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy mindannyian tudtuk, mekkora változások lesznek 2022-ben, így megfelelően beosztottuk az erőforrásainkat. Bizonyára minden csapat azt az utat választotta, melyet jónak látott.”

„Az, hogy folyamatosan fejlesztjük a 2022-es autót és közben a 2021-esre is koncentráljuk, hatalmas erőfeszítésbe került, így a csapat odaadása példaértékűnek mondható. Majd csak akkor látjuk meg, mi az igazság, ha néhány hónap múlva előbújnak a 2022-es versenygépek és egymásnak feszülünk a pályán.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: