DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari már régóta csak 2022-re koncentrál

Jelentősen fejlődött az előző évhez képest a maranellói istálló, így idén a harmadikok lettek a konstruktőrök között. Bár nagy harcban voltak a pozícióért, már jó ideje csak a jövő évre fejlesztenek.

A 2020-as év borzasztóan sikerült a Ferrari számára, így az idei dobogós helyezések, valamint Charles Leclerc pole-pozíciói egyértelműen előrelépésnek számítanak. Az olaszok az egész idény során nagy versenyt vívtak a harmadik helyért a szintén nagyot fejlődő McLaren csapatával, végül ők jöttek ki jobban ebből a helyzetből.

A Ferrarinál most elárulták, ez a csata nem befolyásolta az eredeti terveiket, így nem kötöttek kompromisszumot a következő szezonnal kapcsolatban, mivel ott új aerodinamikai szabályok érkeznek.



„Azt hiszem, már nagyon korán világossá tettük, hogy 2022-re váltunk. Persze reménykedtünk abban, hogy a harmadik helyért harcolhatunk, de úgy döntöttünk, hogy jövő évvel kapcsolatban nulla kompromisszumot kötünk. Valószínűleg ez a legtisztább válasz, amit ma adhatok. Huszonötször kérdezték ezt tőlünk, és semmiképpen sem változtattunk. Az egyetlen fejlesztésünk az év második felében a hibrid rendszerre vonatkozott, amit ismét csak jövőre fogunk használni” – idézte Laurent Mekies szavait a Motorsport.

A Ferrari sportigazgatója szerint az idei fejlesztések természetesen fontosak voltak, de az alapvető céljaik nem változtak.

„Azt hiszem, mivel a mezőny nagyon szoros volt, úgy éreztük, hogy a szezon második, vagy harmadik részében talán jelentősebb volt a hatása. A másik szempont, hogy eléggé ki voltunk szolgáltatva ebben a csatában. Ha akkor visszaesünk, ott vége lett volna. Ez a kis segítség a végén abban is segített, hogy jobban ki tudtuk használni az autóban rejlő potenciál egy részét” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: