DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Megértem a Mercedes csalódottságát

Miután a Mercedes visszavonta a fellebbezését, így hivatalosan is pont került a 2021-es szezon végére. A Red Bull szakembere szép gesztusnak tartja a riválisuk döntését és átérzi a helyzetüket.

Időbe telt mire hivatalosan is kijelenthetővé vált, hogy Max Verstappen lett az egyéni, a Mercedes istállója pedig a konstruktőri világbajnok idén. Az Abu Dhabi Nagydíjon fantasztikus küzdelem zajlott a Red Bull holland pilótája és Lewis Hamilton között, végül az utolsó körös drámában előbbi győzött, ám a német márka óvása miatt a végeredményt nem tekinthettük hivatalosnak.

Később kiderült, hogy a zsinórban nyolcadik világbajnoki címét szerző alakulat visszavonta a fellebbezési szándékát, így mindenki megnyugodhatott. Helmut Marko az energiaitalosok tanácsadója a verseny után undorítónak nevezte a Mercedes fellebbezését, utólag viszont már úgy véli, érthető volt a csalódottságuk.



„Csak azt tudom mondani, hogy ez egy nagyszerű gesztus volt a Mercedes részéről. Hamilton egyértelműen peches volt, de mi is azok voltunk Silverstone-ban, a Hungaroringen és Bakuban is. Így is mehetnek a versenyek, ugyanakkor megértem, hogy csalódottak a történtek miatt” – mondta Marko a Gazzetta dello Sportnak.

A Red Bull szakembere az FIA döntéseire is kitért, valamint a szövetség új elnöke, Mohammed Ben Sulayem jövőbeli munkájára is.

„Az FIA új elnökének ki kell találnia egy másik rendszert, ami segít Masinak, mert egyedül nem tudja megoldani a dolgokat. Jelenleg túl nagy nyomás nehezedik a vállára. Szerintem a csapatvezetőknek és a csapatfőnököknek nem szabadna közvetlen vonalon keresztül beszélniük vele a versenyek alatt, de a szabályokat is egyszerűsíteni kellene. Túl sok olyan döntés született, ami vagy nekünk, vagy a Mercedesnek nem tetszett, egységesebbnek kell lennie az ítéleteknek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: