DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Az FIA figyelmeztet: akár pontlevonás is járhat

Az F1 versenyigazgatója Michael Masi figyelmeztette Hamiltont és Verstappent, hogy az FIA sportszabályzata alapján akár pontlevonással is sújthatják őket, ha a helyzet úgy kívánja.

Max Verstappen és Lewis Hamilton azonos pontszámmal érkezik meg a szezonzáróra, miután mindkettejük 369,5 egységet gyűjtött az eddigi 21 versenyen, így a hihetetlenül kiélezett szezon tulajdonképpen egyetlen versenyen fog eldőlni.

A páros összecsapásai azonban nem mindig maradt a sportszerűség határain belül: először Silverstone-ban, majd később Monzában, legutóbb pedig vasárnap Dzsiddában is összeütköztek, így a Formula-1 versenyigazgatója Michael Masi elmondta, hogy amennyiben szándékosságot vélnek felfedezni bármelyikük oldaláról, nem félnek majd pontlevonással sújtani a vétkest.



A sportkódex négy cikkelyét emelte ki különösen Masi, amelyben olvasható, hogy a csapat és a versenyző felelőssége közös, ha pontlevonásra - vagy egyéb szankcióra - kerül sor, az a konstruktőri és az egyéni pontállásra is hatással lesz.

Adott esetben akár felfüggesztés, kizárás vagy pontlevonás is járhat azért, ha valaki sportszerűtlen módon szeretné befolyásolni egy FIA által rendezett sportesemény végkimenetelét, így Verstappennek és Hamiltonnak, valamint a Red Bullnak és a Mercedesnek is vigyáznia kell a szezonzáró hétvégén, ahol eldől majd a 2021-es konstruktőri és egyéni világbajnoki cím is.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: