DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Bottas nagyobb szerepet játszhat, mint Perez”

Az ex-F1-es versenyzőből lett kommentátor-szakértő, Martin Brundle úgy véli, jobb esély van rá, hogy a Mercedes finnje pontokat vegyen el Verstappentől, mint hogy a mexikói megelőzze Hamiltont.

Mindössze nyolc pont választja el egymástól a világbajnoki összetettben Max Verstappent és Lewis Hamiltont, ami rendkívüli izgalmakat ígér az utolsó két 2021-es Formula-1-es futamra. A kiélezett küzdelem miatt pedig fontos szerep hárulhat a Red Bull és a Mercedes másik versenyzőire, Sergio Perezre és Valtteri Bottasra is. A korábbi Formula-1-es pilóta, a jelenleg szakkomentátorként tevékenykedő Martin Brundle szerint viszont sokkal jobb esély van rá, hogy a finn pilóta segíteni tud Hamiltonnak:

bottas-perez-2021-dppi



„Őszintén úgy gondolom, hogy lehetségesebb, hogy Valtteri Max előtt végezzen, mint hogy Sergio Lewis előtt” – jelentette ki Brundle, akit a Motorsport.com idéz. „Szóval szerintem ez is szerepet játszhat a vb-címért folyó harcban. Ezen az utolsó két versenyen elképzelhető, hogy Valtteri pontokat fog elvenni Maxtól. De azt nem látom magam előtt, hogy Sergio pontokat tudna elvenni Lewistól” – vélekedett az egykori F1-es, hozzátéve: a konstruktőri vb-pontversenyben is sokat számíthat, ha Bottas hasonlóan jó napot fog ki, mint Isztambulban vagy a brazíliai sprinten.

Brundle arról is véleményt formált, hogy szerinte Verstappen vagy Hamilton érdemelné-e meg jobban az idei év végi sikert: „Úgy vélem, mindketten megérdemlik. De ha megnézzük az élen töltött köröket és az eddigi győzelmeket, akkor szerintem Max kissé pechesebb volt a bakui gumihibával, a silverstone-i ütközés következményeivel és a magyarországi kikuglizásával. Lewis viszont némileg szerencsés is volt az imolai incidensével, amikor körhátrányból tudott visszajönni másodiknak. Összességében úgy érződik a szezon során, hogy Maxnak volt a legjobb éve, ha megnézzük a számokat. Szerintem mindketten megérdemlik, de úgy érződik, hogy ezt Max veszítheti el balszerencsével, rossz helyzetfelismeréssel vagy bármivel. Nekem legalábbis ilyen érzést nyújt ez az idény.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: