DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Button: Ezek a pillanatok dönthetik el a vb-t

A 2009-es világbajnok szerint Max Verstappen rajtnál bemutatott manővere döntő momentum lehet a végső sikerért zajló harcban, ráadásul nagyon simán nyerte meg a Mexikóvárosi Nagydíjat a holland.

Az időmérő edzésen inkább nagyobb, mint kiesebb meglepetésre a Mercedesek magabiztosan utasították maguk mögé az előzetesen esélyesebbnek vélt Red Bull-pilótákat, azonban a futamra összekapták magukat az energiaitalosok, akik végül az első és a harmadik helyen futottak be.

Max Verstappen lerajtolta mindkét Mercedest, és az első kanyar előtt egy egészen merész féktávot vett. Végül könnyedén elfordult az Ezüst Nyilak előtt, onnantól pedig vissza sem nézett. A 2009-es világbajnok Jenson Button szerint az ilyen pillanatok dönthetik el a szezon végkimenetelét.

„Rendkívül bátor manőver volt a két Mercedes ellen a külső íven” – áradozott Button a Sky Sports riportereként a Mexikóvárosi Nagydíjat követően. „Eltalálta a fékezési pontot, sőt egész hétvégén olyan későn fékezett az egyes kanyarnál.”

Verstappen mindkét Mercedest lerajtolta


„Megvolt a kellő önbizalma, hogy ott elforduljon, ráadásul még helyet is hagyott Hamiltonéknak, nehogy megpöcköljék az autója hátulját. Kiváló megmozdulás volt és kulcsfontosságú pillanata lehet ez a világbajnoki címért folyó harcnak” – folytatta Button, aki ezután azt is kiemelte, milyen könnyedén húzta be a győzelmet a holland.

„Hosszú idő után ez volt az első verseny, amit Max vagy bárki más ennyire simán nyert meg. Eddig ahhoz voltunk hozzászokva, hogy egy képen látjuk Lewist és Maxot, de Verstappen ma a saját versenyét futotta. Kiváló teljesítmény tőle és a Red Bulltól is!” – mondta a 2009-es világbajnok, aki szerint Hamilton és a Mercedes nem fogják olcsón adni a bőrüket.

„Lewis és a Mercedes így is megszerezték a második helyet, szóval nem volt ez olyan borzasztó verseny számukra. Nyilván, a tempójuk nem volt meg, de gyorsan változhat a helyzet, ahogyan azt láthattuk most szombaton és vasárnap. Egyértelmű, hogy még nincs vége a csatának!”

Max Verstappen jelenleg 19 ponttal vezeti a világbajnokságot Lewis Hamilton előtt, s már csak négy verseny van hátra, míg a konstruktőrök között a Red Bull alaposan megközelítette a Mercedest Bottas nullázásával: már csak egyetlen pont az Ezüst Nyilak előnye.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: