DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Valtteri nyitva hagyta az ajtót Maxnak

Toto Wolff nem örült a rajtnál látottaknak, Lewis Hamilton pedig kimondta, a csapattárs hibázott. Neki a poros belső íven esélye sem volt átvenni a vezetést az első kanyarban.

A Mexikóvárosi Nagydíj döntő pillanata a rajt volt: az első sorból induló két Mercedes egymás oldalán gyorsított ki, Valtteri Bottas azonban túl sok helyet hagyott a bal oldalán, amire lecsapott Max Verstappen: szélárnyék segítségével a Mercedesek mellé került, az első kanyarban pedig kifékezte őket. A csapatfőnök Toto Wolff nem nevesítette Bottast,  de elmondta, ilyennek nem szabadna megtörténnie, ha két autóval tudnak védekezni. Hasonlóan nyilatkozott Hamilton is, aki újabb hét pontot veszített a vb-küzdelemben, ő viszont már a felelősre is rámutatott.

„Én máshogy képzeltem el a rajt alakulását. Úgy gondoltam, Valtteri talán jobban indul, ezért megpróbálok szélárnyékot fogni rajta” – mondta Hamilton a hivatalos sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett. „De mint láttuk, sikerült mellé kerülnöm. Onnantól fedeztem az én oldalam a pályán, hogy senki se tudjon beférni mellém a belső oldalon. Tartottam azt a Red Bullt, amelyiket a tükrömben láttam.”

 



„Azt hittem, hogy Valtteri is ugyanezt fogja tenni, de nyilvánvaló, hogy nyitva hagyta az ajtót Maxnak. Ő pedig ideális íven volt, pazarul fékezett az 1-es kanyarban. Mivel én belül, a koszos oldalon voltam, esélyem sem volt” – részletezte az első kör eseményeit a végül másodikként végző brit.

„Ez innentől természetesen megnehezítette a versenyt. Amelyik csapatnak előbbre van egy autója, az játszhat a stratégiával” – mondta Hamilton, kitérve a Sergio Perezzel vívott harcára: „Sergio rendkívül közel volt az első etapon, nem sikerült elhúznom tőle. Volt egy pillanat, ahol vagy ők vágnak elénk, vagy mi vágunk eléjük. Kiálltunk és a csapat remek munkát végzett, nem sok maradt a gumikból a végén. Mindent lehet, csak akarni kell: sikerült őket magunk mögött tartanunk. Ha még egy kör van, szerintem annyi volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: