DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner: Ezt eltsunodázták nekünk

Frusztrált volt a Q3 végén a pályán kóricáló japán miatt a Red Bull főnöke, aki szerint Verstappen és Perez is gyorsulhatott volna. Horner szerint a Mercedes láthatóan megoldotta mexikói gondjait.

Az F1-es Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjének utolsó pillanataiban jártunk, amikor Sergio Perez utolérte a pályán lassan haladó és a bukótérbe is kilátogató Yuki Tsunodát, ami megzavarta a mexikóit és ő is leszaladt a pályáról. Mögötte ráadásul érkezett Max Verstappen is, aki ugyan nem hibázott, de javítani ő sem tudott már az első Q3-as körén, így a vb-éllovasnak be kellett érnie a harmadik, Pereznek pedig a negyedik hellyel a két Mercedes mögött.

Bár Verstappen szerint a Tsunoda-féle incidens nélkül is volt probléma az autó egyensúlyával, így nem feltétlenül az AlphaTauri japánja miatt bukta el a pole-t, a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner így is frusztráltan nyilatkozott róla a Sky Sports kameráinak: 

horner-redbull-mexiko-kvali



„Úgy gondolom, ezt eltsunodázták nekünk” – fogalmazott. „Mindkét versenyzőnk gyorsult addig az utolsó körében. Azt hiszem, Checo szűk két tizeddel volt gyorsabb, és nem értem, miért sétakocsikázott a pálya azon szakaszán. Csalódáskeltő volt, mert mindkét pilótánkat érintette. Mindketten eléggé idegesek is, de így is a második rajtsorban vagyunk, onnan pedig még lehet egy nagyszerű futamunk.”

Ami a Mercedes váratlan feltámadását illeti, Horner szerint bebizonyosodott, hogy a címvédő alakulat valóban megoldotta azokat a problémákat, amelyek korábban a magaslaton fekvő mexikói pályán nehezítették az életüket:

„Gyorsak voltak, nagyon gyorsak. Láthattuk már pénteken is, hogy orvosolták a korábbi szezonokban jelentkező problémájukat a motorjukkal. Sikerült azt megoldaniuk” – mondta a rivális alakulatról. „Úgy vélem, alulteljesítettünk a Q3-ban, de nagyon-nagyon szoros a csata. Szerintem a holnapi versenyen is nagyon szoros lesz. Nagyon jó az egyenesbeli tempójuk, ami megnehezíti a dolgunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: