DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Verstappen: Nem volt rendben az egyensúly

A Mexikóvárosi Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull és Max Verstappen tűnt a leginkább esélyesnek a pole-pozícióra, ám a Mercedes mindenkit meglepett. A holland szerint semmi sem dőlt még el.

Valtteri Bottas nyerte a szombati kvalifikációt Mexikóban, mögötte pedig Lewis Hamilton zárt a második helyen. Bár a pénteki első szabadedzésen is a Mercedes párosa volt az élen, később nyoma sem volt a német márka előnyének és úgy tűnt a Red Bull könnyedén elviheti az első sort.

Az időmérő edzés utolsó szakaszában aztán jött a meglepetés, így Verstappennek meg kellett elégednie a harmadik pozícióval. Korábban ez a pálya kifejezetten feküdt az energiaitalosoknak, így most is bizakodva várhatták a hétvégét, ám ezúttal nem a terveik szerint alakultak a dolgok.



„Az egész időmérő edzésen rossz volt az autó egyensúlya. Ennek ellenére az utolsó körömben szerintem jó voltam, de nem értettem mi történik előttem. Annyit láttam, hogy ketten a pálya szélén vannak, ezért elvettem, mert azt hittem sárga zászló lesz, ezen pedig elment a köröm. Ha jó lett volna az egyensúly, akkor talán még ezzel együtt is meglehetett volna a pole” – mondta Verstappen a kvalifikációt követően.

A holland igyekezett pozitívan hozzáállni helyzethez, noha egyéb gondok is felmerültek.

„A harmadik hely nem túl jó, de még mindig jobb, mintha a második helyről indulnánk. Meg kellett javítanunk a hátsó szárnyat, de azt hiszem, a kvalifikáció vége felé haladva minden újra normális volt. Ez persze nem volt ideális, de nem hiszem, hogy ez az oka annak, hogy ennyire küzdöttünk. Holnap az abroncsok fontos szerepet játszanak majd, szóval abszolút nyitott a harc” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: