DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Lendületet remél Schumacher Q2-jétől a Haas

Az amerikai istálló csapatfőnöke, Günther Steiner bízik benne, hogy német pilótája törökországi időmérős remeklése önbizalomlöketet ad az alakulatnak, s lesznek még idén hasonló pillanataik.

A Haas a 2021-es szezon jelentős részében az egyértelmű sereghajtó szerepében tetszelgett, ami nem is meglepő, hiszen kimondva a nagy szabályváltozásokat hozó 2022-es idényre fókuszálnak már az év eleje óta. A kevés villanásuk közé tartozott, hogy másfél hete a Török Nagydíjon Mick Schumacher beverekedte magát az időmérő második szakaszába – igaz, a futamon hamar elbukta az előkelő pozíciót a Fernando Alonsóval történt ütközés következtében.

Günther Steiner, az amerikai istálló csapatvezetője ugyanakkor reméli, hogy az isztambuli Q2-es szereplés lendületet adhat az alakulatnak az idény hátralévő hat fordulójára – minderről a Formula1.com hasábjain beszélt:

schumacher-haas-isztambul-day2



„Nyilván örültem Micknek, hogy sikerült összehoznia, de az egész csapat miatt is boldog voltam, hiszen kevés fénypontunk volt idén a pályán, és az ilyesmivel megbizonyosodhatunk róla, hogy képesek vagyunk kihasználni az adódó lehetőséget. Úgy vélem, ennek hatása lesz a csapatra a következő futamokon, mert visszanyerték az önbizalmuk egy részét, amelyet talán elveszítettek az év során. Remélhetőleg lesz még ehhez hasonló pillanatunk 2021-ben.”

Most hétvégén éppen hazai pályán, az austini USA Nagydíjon bizonyíthatna újra a Haas. Nem meglepő, hogy Steiner már várja a versenyt – amely az első lesz a koronavírus-járvány kitörése óta, amelyet Európán és az arab térségen kívül rendez az F1 –, de maga Schumacher is izgatott:

„Nyilván ez a hazai versenyünk, úgyhogy izgatott vagyok, de ennél többről is van szó” – nyilatkozta az újonc német. „Szeretem Austint és az Egyesült Államokat. Különleges helyszín, és bár itt még nem annyira népszerű az F1, de jó úton járunk, hogy itt is nagyon naggyá váljon, főleg a Drive to Survive sorozatnak köszönhetően. Nagyon várom már, mert nagyszerű show, és igazán őszintén: egyszerűen csak rendkívül izgatott vagyok, hogy visszatérünk az USA-ba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: