Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 3. péntek
F1

Steiner: A Haas készen áll arra, hogy a pontokért harcoljon

Günther Steiner csapatfőnök úgy véli, a Török Nagydíjon felcsillant a remény számukra, hogy egy versenyképes autó kifejlesztésével rendszeresen harcolhassanak a pontokért.

A Haas korábban eldöntötte, hogy 2021-es autóját nem fejleszti tovább, helyette inkább a jövő évi szabályváltoztatásokra koncentrál. Így azonban nem csupán versenyképesek nem voltak, de szinte minden futamot a rajtrács legvégéről kezdtek meg és ott is zártak. Szombaton azonban Mick Schumacher előhúzott valami váratlant, amivel egészen a Q2-ig be tudta verekedni magát. Idén ez volt a második ilyen alkalom; a német ezúttal a tizennegyedik helyen zárt. 

Ezen a nyilvánvaló áttörésen és Schumacher teljesítményén túl Steiner rámutatott, hogy csapata tökéletes stratégiával és kivitelezéssel jutott el idáig, épp ezért bízik benne, hogy készek pontokat szerezni, amennyiben jobb autót kapnak.„Elégedett voltam azzal, ahogy a csapat teljesített. Tudjuk, hogy készen állunk a jövő évre. Jól vagyunk. Biztosan követni fogunk még el hibákat, de most volt egy sanszunk, amellyel élni tudtunk, és pontosan úgy működött, mintha együtt dolgoznánk már három, vagy akár öt éve. Mick nagyon nyugodt volt, a versenymérnöke pedig kiváló munkát végzett és végig higgadt maradt úgy, hogy nem volt mellette Ayo, a Haas vezetőmérnöke, aki Nikita mérnökét helyettesítette” – fejtette ki Steiner. Mint elmondta, mindannyian jó munkát végeztek és pontosan azt tették, amit tenniük kellett.

Fernando Alonsóval való elsőkörös ütközését követően azonban Schumachernek minden reménye elszállt a pontszerzést illetően, az esős körülmények között zajló futamon végül csupán a tizenkilencedik helyen végzett csapattársa előtt. A csapatfőnök mindettől függetlenül elégedett volt. Azzal érvelt, hogy a Q2 ritka jutalom volt számukra, miután az elmúlt három évben folyamatosan a mezőny legvégén landoltak. „Mindannyian keményen dolgoznak azért, hogy a maximumot hozhassák. Látom, hogy mindent beleadnak, mégsincs eredménye a végén. Őszintén, szinte rosszul érzem magam emiatt, de a szombat után nagyon örülök nekik, hiszen pontosan tudom, milyen erőfeszítéseket tettek” – mondta Steiner.

„Talán három évvel ezelőtt még boldogtalanok lettünk volna, ha nem kerülünk be a Q3-ba, most viszont örülünk, hogy tovább tudtunk menni a Q1-ből. Ezek az apró sikerek visznek előre. Ezúttal minden jól sikerült és ez határozottan azt mutatja, hogy folytatnunk kell a munkát, keményen kell dolgoznunk és a siker hozzánk is elér végre” – zárta gondolatait. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?