DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: A kiesések döntenek majd a címről

Hatalmas harc van a világbajnoki címért, így apróságokon is múlhat, hogy a Red Bull vagy a Mercedes örülhet majd jobban a szezon végén. Toto Wolff szerint nem a kisebb veszteségek számítanak majd.

A Török Nagydíj után Max Verstappen ismételten az egyéni pontverseny élére állt azzal, hogy a legutóbbi versenyhétvégén a második helyen zárt, előnye pedig hat pont Lewis Hamiltonnal szemben. Gyakorlatilag oda-vissza pattog a labda a hétszeres világbajnok és fiatal kihívója között, de ugyanez a helyzet a konstruktőrök között is, ahol a Mercedes és a Red Bull nagyon közel állnak egymáshoz a tabellán.

Hamilton akár a dobóra is állhatott volna Törökországban, ám a német márka egy késői bokszkiállás mellett döntött, így végül a végül a címvédő bukott néhány pontot a holland pilótával szemben. A Mercedes csapatfőnöke úgy látja, nem az ilyen kisebb kilengések fogják eldönteni ezt a küzdelmet.



„Nyolc pontot veszítettünk a rajtbüntetés miatt a Red Bullal szemben, de a múltkor hét pontnak örülhettek. Nagyon szoros lesz a verseny a végéig, a kiesések pedig nagy különbséget jelenteken majd. Ez volt a szempont most is, nem pedig a három-négy vagy öt pontos veszteség” ─ idézte Wolff szavait a PlanetF1.

Bár Valtteri Bottas révén futamgyőzelmet ünnepelhettek, Hamilton elveszítette a vezetést a tabellán. A brit pilóta is elégedetlenségének adott hangot a verseny végén, ám Wolff szerint helyesen cselekedtek, még akkor is, ha végül nem a legjobban jöttek ki abból a helyzetből.

„Az egész szezon ide-oda ingadozik. Együtt hibázunk, együtt nyerünk. Egy dolog mellett döntöttünk és az rosszul sült el. Voltak már sokkal nagyobb gondjaink is a múltban az elszalasztott lehetőségekkel és ez is nagyon közel volt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: