DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: A török siker nem jelent sokat

James Allison szerint valóban nagyon erősek voltak Isztambulban, de ez nem jelenti azt, hogy mindenhol ilyen gyorsak lesznek, mert a török pálya speciálisnak számít.

A Török Nagydíj óta főleg a Red Bull részéről kezdték el azt harsogni, hogy a Mercedes biztosan kitalált valami újítást, mert az autójuk jóval gyorsabbnak tűnik az utóbbi futamokon, Iszamtulban pedig az egyenesben látványosan jól ment Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is. Hamitlon erre azt mondta, hogy nem érti a javulást, mert már nem fejlesztenek és az FIA is azt mondta ki, hogy szabályos a motor, amit a bajnokság ezen pontján már a Red Bull sem feszeget, az energiaitalosok bejelentették, hogy elfogadják, amit a szövetség állít.

00121034_176



A javulás tényét James Allison, a Mercedes technikai vezetője azért igyekezett kicsit tompítani. "Szerintem Törökországot azért nehéz igazi lakmuszpapírként értelmezni, nem biztos, hogy erre kell alapozni abból a szempontból, hogy mit várhatunk majd a szezon további szakaszában. Ez egy nagyon erős hétvége volt, de maga a hely szokatlan és az aszfalt is az" - mondta a csapat videójában Allison.

"Az átlagot tekintve jók vagyunk, de a legtöbb olyan helyen, ahol a miénk volt a gyorsabb autó, inkább érmefeldobásról beszélhettünk, mint valamilyen garanciáról. Szerintem ez csak annyit jelent, hogy benne tudunk lenni a harcban. Élvezzük ezt a versenyfutást a világbajnoki címért" - tette hozzá a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: