DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Hamilton a bokszba akarta tenni Perezt!”

A mexikói védekezésével elégedett, Hamilton manőverével azonban már kevésbé a Red Bull tanácsadója. A csapat munkáját is dicsérte a Török Nagydíj után, a következő hétvégéket pedig alig várja.

Újabb Red Bull-Mercedes csatát hozott a Török Nagydíj, ezúttal azonban több fronton. Nemcsak Max Verstappen és Lewis Hamilton igyekezett kitenni magáért (ugyan most nem egymás ellen vívtak), hanem segítőik, Valtteri Bottas és Sergio Perez is.

Verstappen nem járt sikerrel Bottas ellen, csak megkergetni tudta az első helyért a finnt, aki ezzel a teljesítménnyel megakadályozta, hogy a holland előnye még nagyobbra hízzon a pontversenyben. A másik Red Bullban azonban Perez talán élete formáját autózva visszaverte a hétszeres világbajnok támadását, akit nemcsak ez a párbaj, hanem csapata és a stratégia is idegesített a verseny további részében.

Az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko örömmel nézte a futamot, még úgy is, hogy a győzelmet nem ők zsebelték be. A Perez-Hamilton ütközet kifejezetten tetszett neki, legalábbis a mexikói szempontjából, akit Hamilton nem kímélt. „Majdnem a bokszutcába küldte őt. Sergio azonban teljesen ellenállt és jól védekezett. Ennek döntő szerepe volt abban, hogy harmadik lett” – dicsérte pilótájukat az osztrák.



De a csapat többi tagja is megkapta a vállveregetést. Ugyan a konstruktőri bajnokságban továbbra is a Mercedesnél az előny, az egyéni pontversenyt Max Verstappen vezeti hat egységgel. „Több mint elégedettek vagyunk. Ez volt a legjobb, amit ebből a futamból kihozhattunk. Hamilton pedig csak ötödik lett. A mérnökeink remek munkát végeztek, a pilóták pedig körről körre kapták az információt a körülményekről és a gumikról, ők pedig ehhez igazították a viselkedésüket, időveszteség nélkül. Azt viszont el kell ismernünk, hogy száraz pályán nem lett volna esélyünk ellenük.”

Ami a jövőt illeti, Marko szerint a következő három versenyen sem lesznek gondban. Bár a Mercedes az egyenesekben kiemelkedő – talán gyanúsan is –, mégis erős hétvégékre készülnek. „A következő helyszínen ismét van egy hosszú egyenes, de az Egyesült Államokban mindig is jók voltunk. A magaslat miat Mexikóban és Brazíliában nálunk lehet az előny” – tekintett előre a tanácsadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: