DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner: Reméljük, a futamon közelebb leszünk

Gyors felzárkózásra számít Hamiltontól a rivális csapat főnöke, de bízik benne, hogy jó stratégiával és a szombatinál erősebb tempóban fel tudják venni a harcot a Mercedesekkel Isztambulban.

Max Verstappen a harmadik helyen zárta a Formula-1-es Török Nagydíj időmérőjét, Lewis Hamilton motorcserés büntetése révén viszont ez egy második rajtpozíciót jelent számára vasárnap a másik mercedeses, Valtteri Bottas mögött. A pénteken még némileg küszködő hollandtól ez sem rossz eredmény, Christian Horner csapatfőnök ki is emelte, hogy remek munkát végzett az istálló szombatra virradóra:

verstappen-redbull-isztambul-day2-1



„A srácok szép feltámadást produkáltak az éjszaka során” – nyilatkozta a Sky Sports kameráinak. „A teljes pályán dolgozó mérnökcsapat, valamint a Milton Keynes-i gyárban lévők is erős munkát végeztek ma, hogy bemutassuk ezt az előrelépést, szóval remélhetőleg ennek köszönhetően holnap is jobb formában lehetünk.”

Horner tudja, hogy nagyon jól muzsikált eddig a Mercedes Isztambulban, de azért lát esélyt arra, hogy vasárnap fordítani tudjon a Red Bull: „A legjobb módja a Mercedesek legyőzésének, ha előttük végzünk. Szóval teljes mértékben a saját versenyünkre figyelünk, és biztosra akarunk menni, hogy mindkét pilótával megszerezzük a maximális pontszámot. Remélhetőleg a versenyen közelebb leszünk hozzájuk, mint voltunk ma az időmérőn. Látjuk, hogy rendkívül gyorsak egy körön, de hogy ez fenntartható-e az egész futamon, azt majd meglátjuk.”

„Lewis talán itt tűnik a leggyorsabbnak az egész szezonban. A Mercedes remekül működik ezen a pályán, úgyhogy elég gyorsan előre fog törni” – vélekedett a vb-éllovas hátrasorolása kapcsán Horner. „Szóval igen, a saját futamunkra koncentrálunk, megpróbálunk helyes taktikát választani, fontos lesz a megbízhatóság is – ezek mind tényezők, aztán meglátjuk, mi sül ki ebből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: