DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elégedett a szombati nappal Verstappen

A harmadik helyen zárt a kvalifikáción, ám riválisa büntetése miatt az első sorból indulhat a Török Nagydíjon Max Verstappen. A Red Bull pilótája úgy véli, sikerült megoldaniuk a korábbi gondokat.

Lewis Hamilton volt a legjobb szombaton, ám a motorcsere miatti tíz helyes büntetésének köszönhetően hátrébb kénytelen megkezdeni a futamot vasárnap. Nagy lehetőség ez a Max Verstappen számára, aki szintén a lehető legtöbbet hozta ki a helyzetéből. A Red Bull holland versenyzője nem volt elégedett az autójával a pénteki szabadedzések során, a kvalifikáción viszont a harmadik leggyorsabb volt.

„Trükkös volt az eleje a körülmények miatt, de a tegnapi naphoz képest jól teljesítettünk. A körök összességében elég jók voltak, még ha az utolsót egy kicsit el is vesztettük az egyenesben. Szerintem egy elég tisztességes javulás volt ez” – mondta Verstappen közvetlenül az időmérő edzés után.



A 24 esztendős pilóta a címvédő büntetése miatt az első sorból indulhat Valtteri Bottas mellől, így abszolút elégedett az elért eredménnyel, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy nehéz nap vár rá holnap.

„A második helyre sorakozom fel, de várjuk meg, mit hoz az időjárás, mindenesetre elégedett vagyok. Egy kicsit jobbnak kell lennem, meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek a futamon, mert a gumikopás elég magasnak tűnik ezen a pályán, viszont elég szórakoztató vezetni rajta” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: