DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hivatalos: Motort cserélnek Hamilton autójában

A Mercedes az F1-es Török Nagydíj első edzésének elején megerősítette, hogy új belső égésű motort szerelnek be a vb-éllovas autójába, így a brit tízhelyes rajtbüntetéssel kezdi az isztambuli futamot.

Egy ideje már a levegőben lógott a lehetősége annak, hogy akárcsak két hete Szocsiban Max Verstappennek, úgy Lewis Hamiltonnak is valamikor be kell szerelni egy negyedik erőforrást az autójába, ami már a szabályok által engedélyezett hármon felüli lenne. Toto Wolff Mercedes-főnök nemrég elmondta, hogy erre akár már a most hétvégi Formula-1-es Török Nagydíjon sor kerülhet.

hamilton-mercedes-2021



Nos, az első isztambuli edzés elején a címvédő alakulat meg is erősítette, hogy kicserélik a hétszeres világbajnok autójának a belső égésű motort. Viszont csak azt, azaz az erőforrásnak csupán az egyik elemét, így Hamiltont Verstappennel ellentétben nem a rajtrács végére fogják hátrasorolni, „csak” tízhelyes rajtbüntetést kap vasárnapra. A Mercedes egyébként új kipufogórendszert is felszerelt a brit W12-esére, de ez nem jár szankcióval.

 

Nem Hamilton az egyetlen, aki motorcserés rajtrácsbüntetéssel kezdi a törökországi hétvégét: Carlos Sainz is megkapja a Ferrari továbbfejlesztett hajtásláncát, így a spanyol a mezőny végéről vág majd neki a versenynek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: