DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Utolsó kanyarban eldőlő vb-harcban bízik az F1-vezér

Stefano Domenicali nagyon élvezi a Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti ádáz küzdelmet, és reméli, hogy mindez egészen az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj fináléig el fog tartani.

A 2021-es szezon eddig az elmúlt esztendők legkiélezettebb világbajnoki küzdelmét hozza a Formula-1-ben: tizenöt futam elteltével, hét versennyel az évad vége előtt mindössze két pont Lewis Hamilton előnye Max Verstappennel szemben. A két pilóta párharca szinte a teljes idényben hasonlóan szoros volt, Stefano Domenicali, a Formula-1 vezérigazgatója pedig reméli, hogy ez egészen a december 12-i fináléig így is marad – minderről a Sky Sportsnak adott interjúban beszélt:

verstappen-hamilton-2021-dppi



„Nagyon remélem, az utolsó futam utolsó kanyarjáig el fog tartani Abu Dhabiban, az félelmetes lenne. Abból, amit látok, ez egy reális lehetőség. És nagyon bízom is benne mindenki érdekében, mert ez egy hihetetlen csata a két hihetetlen versenyző között. Az egyikük olyasmit akar elérni, ami még soha senkinek nem sikerült. Max számára pedig az adja a különlegességét ennek, hogy az első címéért hajt. Aztán persze a csapatok is nyomás alatt vannak, nem szabad hibázniuk, emellett pedig a megbízhatóság is újabb tényező lesz.”

Domenicali nem győzte hangsúlyozni, hogy nemcsak Hamilton és Verstappen, hanem a Mercedes és a Red Bull csatája miatt is élvezetes az idei évad: „Azt mondom, hogy a legjobb versenyző fog nyerni, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a csapatok is fontos szerepet játszanak. Emiatt pedig bármelyik részlet döntő lehet. Ez a szépsége ennek: egyfelől a két versenyző hihetetlen harca, másfelől óriási feszültséget láthatunk a sportunk legfontosabb csapatai közül kettő között.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: