DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Russell nagyszerű lesz jövőre

A Red Bull csapatfőnöke már nagyon várja, hogy George Russell a Mercedes pilótája legyen. A brit versenyző jövőre csatlakozik a címvédő alakulathoz, Christian Horner pedig úgy véli, lenyűgöző lesz.

Ahogyan az már ismert, 2022-től kezdve Valtteri Bottas az Alfa Romeo pilótája lesz, helyére pedig a Williams versenyzője, George Russell érkezik a Mercedeshez. A fiatal brit a német márka neveltje, a teljesítménye pedig elég figyelemre méltó volt az idei szezonban is, így nem sokan kételkedtek abban, hogy ő lesz Lewis Hamilton új csapattársa.

A Mercedes jelenlegi legnagyobb riválisának csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, egészen fantasztikus lesz azt látni, hogy Russell egy győzelemre esélyes autóban ülhet jövőre, mert ez egy izgalmas szezont vetíthet előre.



„Ami biztos, hogy erősíteni fogja a csapatot, hatalmas tehetség és ez már a Williamsben is látszott. Egyértelmű, hogy Toto Wolff miért őt választotta és szerintem nagyon megérdemli ezt a helyet. Hogy a jövőben mi történik majd, azt az idő fogja eldönteni” ─ idézte Horner szavait az F1i.com.

A legtöbben arra kíváncsiak, vajon milyen lesz a viszony Russell és Hamilton között, az energiaitalosok csapatvezetője pedig úgy gondolja, akár egy szoros harc is kialakulhat ebből.

„Ez mindenki számára izgalmas lesz, mert az idő az egyetlen dolog, ami nem állandó a sportban. Mindig van egy feltörekvő tehetség, valaki, aki felbukkan. Max esetében is láthattuk ezt, George pedig ugyanabból a korszakból és ugyanabból a rétegből származik, így izgalmas lesz látni, hogyan boldogul majd ebben a környezetben, amikor a nagyszínpadra lép” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: