DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Horner: Jó idegesíteni Totót

Míg versenyzőik a pályán ütik-vágják egymást, addig a két csapatfőnök egymásnak üzengetve gondoskodik a szórakoztatásról. Horner elismerte, ők maguk is élvezik ezt.

A két csapat között zajló világbajnoki küzdelemnek nemcsak az a hozadéka, hogy sokszínűvé válik a verseny, olyan szócsaták sem lennének házon belül, amit a Red Bull és a Mercedes képviselői egész évben bemutatnak. A vb-aspiránsok ütközései után kölcsönösen megy egymás hibáztatása, de „békeidőben” is szívesen szúr oda egymásnak Christian Horner és Toto Wolff.

Az Orosz Nagydíj hétvégéjén – ami mindkét istállónak szerencsésen végződött – a Red Bull csapatfőnöke arról beszélt, neki kifejezetten tetszik az a szituáció, amibe osztrák kollégája került. Úgy érzi, Wolff kicsit mintha nem tudná, mihez is kezdjen magával. „Ez a legelső alkalom, hogy a Mercedes és Toto Wolff kihívókra akadtak. Amikor a csapathoz ment, a versenyzők már ott voltak, a motor már rendben volt. Remek munkát végzett azzal, hogy győztes szinten tartotta a csapatot, de nem is volt verseny. Most először van igazi bunyó.”



Horner szerint a szájkarate nem jelenti azt, hogy a két istálló között mély ellentétek húzódnának. Egyszerűen a hozzáállásuk különbözik. „Tisztelet van a két csapat között, de másként működünk. Én szeretek ott lenni a frontvonalban, a stratégák és a mérnökök között ülve a bokszfalon, míg Toto inkább a sajtós mellett ül a garázsban. Más funkciók, más szerepek, más szemléletmód, a verseny azonban heves. Ez a legfőbb jellemzője ennek a világbajnokságnak” – jellemezte a küzdő feleket a brit. Azt is elismeri, az indulatok néha elszabadulnak, de ez olykor csak az egyik félnek probléma. „Imádjuk ezt a versenyt, és Toto minél idegesebb lesz, annál jobb móka az egész!”

Még hét futamon keresztül lesz lehetőségük az osztrák csapatfőnök orra alá borsot törni, Horner szerint pedig minden egyes futamon meg is kell vívniuk a bajnoki esélyeikért. Ellenfeleik nem adják olyan könnyen magukat, amennyire könnyen dühbe gurulnak. „A következő tizenkét hét fogja eldönteni, megnyerjük-e a bajnokságot vagy sem. Gyakorlatilag hét kupadöntőnk van, amin a legjobbunkat kell nyújtanunk. A Mercedest le lehet győzni, de csak akkor sikerülhet, ha odatesszük magunkat. Már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk rá, mert sikerült már abba a pozícióba kerülnünk” – tekintett optimistán a szezon hátralévő részére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: