DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Nem aggasztja az Alfa gyengélkedése Bottast

A finn az egyik legjobb csapattól igazol az egyik leggyengébbe – de rámutat, az idei eredmények csalókák, a svájciak 2022-re dolgoznak. A Mercedestől győzelemmel akar elbúcsúzni.

Valtteri Bottas 2021 végén távozik a Mercedestől, ahol öt szezont töltött el másodlagos szerepkörben, hogy új fejezetet kezdjen pályafutásában, és az Alfa Romeo Racing vezérpilótája legyen. Egyértelműen a mezőny egyik legjobb csapatától igazol az egyik leggyengébbe: jelen állás szerint a Mercedes vezeti a konstruktőri világbajnokságot, míg az Alfa utolsó előtti csupán hét ponttal. A versenyző azonban nem aggódik, hogy a mezőny végére lesz kárhoztatva a következő évtől.

„Tisztában vagyok vele, hogy nem igazán fejlesztették az idei autójukat, ezért nem történt ebben az évben előrelépés” – idézi a RaceFans.net Bottast, aki rámutatott, az Alfa Romeo más kisebb istállókhoz hasonlóan már gőzerővel 2022-re koncentrál. „De tudom, milyen energiát fektetnek a jövőbe, ezért nem igazán aggódom. Idén már nem fognak hirtelen feljavulni, ez tény. De a jövő éviek más autók lesznek, ezért egyértelműen sokkal jobb dolgokban reménykedem, mint a mostani eredmények.”



A finn motiválatlan versenyzése az Orosz Nagydíjon, ahol sokáig úgy nézett ki, pontot sem szerez, éles kritikákat eredményezett. A kilencszeres futamgyőztes szavai az ellenkezőt sugallják: nem engedte el végleg az idei szezont a Mercedes-fejezetet lezárva, hanem szeretne minél jobb versenyeredményekkel, nyertesként távozni a csapattól, mellyel Formula-1-es pályafutása felét töltötte.

„Győzni akarok. Győzni akarok és azt, hogy ötödször is konstruktőri bajnokok legyünk, ha pedig én nem nyerhetem meg az egyéni címet, akkor azt akarom, hogy Lewis szerezze meg. Ami engem illet, az egyéni versenyeredmények hajtanak, továbbra is nagy motivációt adnak számomra” – hangsúlyozta Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: