DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Annyira ideges vagyok, hogy alig bírok aludni…

Ezzel az ironikus válasszal reagált Hamilton azon felvetésére, hogy a hollandra nyomás nehezedhet első vb-hadjárata miatt. A monzai kritikák kapcsán „álszent emberekről” beszélt a Red Bull-os.

Max Verstappen ötpontos előnnyel vezet a Formula-1-es Orosz Nagydíjat megelőzően az összetett tabellán Lewis Hamiltonnal szemben. A holland F1-es karrierje során először rendelkezik reális eséllyel a világbajnoki címre, amely kapcsán brit riválisa a csütörtöki sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy emiatt nyomás nehezedhet rá, saját 2007-es emlékeit is felidézve. Amikor Verstappent szembesítették a Mercedes-pilóta véleményével, a Formula.hu jelenlétében tartott médiabeszélgetése során ironikusan így reagált:

„Igen, annyira ideges vagyok, hogy alig bírok aludni. Úgy értem, tényleg olyan borzalmas, hogy a vb-címért harcolhatok. Nagyon utálom ez a helyzetet, igen” – mondta a Red Bull versenyzője, majd komolyra fordítva a szót, hozzátette:

verstappen-redbull-szocsi-day0



„Ha valaki ismer engem… szerintem eléggé nyugodt vagyok ezekkel kapcsolatban, és nem igazán tudnak megzavarni. A legnagyszerűbb érzés, ha van egy remek autód, amellyel úgy vághatsz neki a hétvégéknek, hogy a győzelemért harcolhatsz. Nem számít, hogy vezeted-e a világbajnokságot vagy sem. Szerintem ezek a megnyilvánulások csak azt mutatják, hogy nem ismer engem – amivel nincs is gond, én sem ismerem őt teljesen. Csak magamra koncentrálok, és élvezem, hogy a mezőny elejében lehet, reméljük, ez hosszú ideig így is lesz.”

Természetesen a két vb-ellenfél monzai ütközés is előkerült témaként Szocsiban. Verstappen megkapta a kérdést, hogy az eddigi két incidens után változtatni fog-e azon, ahogy Hamilton ellen versenyez a futamokon: „Szerintem ez két emberen múlik, nem igaz? Mármint nem csak én vagyok érintett abban, ha egymással versenyzünk” – reagált a 24. életévét rövidesen betöltő pilóta, aki arra is válaszolt, hogy nem fog-e piszkos irányba eltolódni a Hamiltonnal való csatája:

„Részemről nem, én nyugodt vagyok mindennek kapcsán. Szerintem mindannyian elég profik vagyunk ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk, ami Monzában történt, és folytassuk a harcot itt Szocsiban és a következő futamokon.”

Verstappent egyébként egyfelől a háromhelyes rajtbüntetés is meglepte, amivel nem ért egyet, bár elfogadja, de volt véleménye azokról is, akik amiatt kritizálták őt – Hamiltonnal az élen, aki szintén utalt rá, hogy mindezt furcsának találta – amiatt, mert az olaszországi baleset után nem ellenőrizte, hogy jól van-e a hétszeres világbajnok, akinek az autóján landolt a Red Bullja:

„Rengeteg álszent ember van a világon, az egyszer biztos. Amikor kiszálltam az autóból, balra néztem, és még akkor is próbáltam kitolatni az autóm alól. Szóval szerintem rendben volt. Ráadásul utána hétfőn vagy kedden Amerikába repült egy gála, szerintem ilyet is akkor csinálsz, ha jól vagy. Szóval úgy vélem, már akkor minden rendben volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: