DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Marko show-nak nevezte „szegény Hamilton” sérülését

A Red Bull motorsport-tanácsadója szerint egyszerű versenybaleset történt Monzában a két vb-rivális között, az összes ezzel kapcsolatos történet pedig légből kapott a Mercedes oldaláról.

Silverstone után másodszor ütközött össze az idei szezonban a világbajnokságért harcoló Max Verstappen és Lewis Hamilton: a Formula-1-es Olasz Nagydíjon a verseny féltávjánál az első sikánban akadt egymásra a két pilóta. Az F1 által közzétett 360 fokos felvételek alapján a halónak kulcsszerepe volt abban, hogy Hamilton tulajdonképpen ép bőrrel megúszta azt, ahogy riválisa Red Bullja ráugratott a Mercedesére – igaz, némi nyak- és fejfájásról így is beszámolt a brit, miután a hátsó kerék hozzáért a sisakjához.

hamilton-crash-monza-dppi-2021



Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint ugyanakkor ezt a vonalat a rivális csapat fújta fel: „Főként az elrontott bokszkiállásunk miatt voltam ideges. Ez az egyetlen oka, hogy Hamilton egyáltalán Verstappen közelébe tudott kerülni” – nyilatkozta az osztrák OE24 lapnak. „Egy átlagos versenybaleset volt, az összes ezzel kapcsolatos sztorit pedig a semmiből húzta elő a Mercedes.”

A szakember szerint arra is reagált, hogy Hamilton furcsállta, hogy Verstappen meg sem nézte, hogy rendben van-e, mielőtt elsétált az incidens helyszínéről: „Verstappen már az autójából is kiszállt, amikor Hamilton még próbált kitolatni a sóderágyból. Az orvosi autó is látta ezt, és továbbhajtott. Aztán jöttek ezzel a show-val, hogy szegény Hamilton hirtelen megsérült, és a többi…”

Azt ugyanakkor nem tagadta Marko, hogy a halo jó szolgálatot tett a monzai balesetnél (is): „Noha elsőre szkeptikus voltam, ezt be kell ismernem. Akárcsak Grosjean tüzes incidensénél, a halónak döntő jelentősége volt abban, hogy jól alakultak a dolgok.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: