Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 26. kedd
F1

Kubica reálisan látja a jövőjét

Két versenyt is teljesíthetett idén az Alfa Romeo tartalékosa, miután Kimi Raikkönen nem állhatott rajthoz Zandvoortban és Monzában. Robert Kubica ettől függetlenül nem reménykedik a folytatásban.

Egyetlen igazi kérdés maradt a következő évi párosításokat tekintve, az Alfa Romeo csapata ugyanis továbbra sem döntött arról, hogy ki lesz a másik pilótájuk Valtteri Bottas mellett. Az már eldőlt, hogy a Mercedes finn versenyzője érkezik Kimi Raikkönen helyére, viszont még mindig nem tudni, ki lesz a csapattársa 2022-től.

Korábban az Alfa csapatvezetője, Frederic Vasseur elmondta, hogy nem szeretnének sietni a döntéssel, miután több opciójuk is van, így gondolkozni akarnak ezeken. A hírek szerint a Formula-E újdonsült világbajnoka, Nyck de Vries, a Formula-2-ben vitézkedő Guanyu Zhou, de az istálló jelenlegi pilótája, Antonio Giovinazzi, valamint a tartalékversenyzőjük, Robert Kubica is esélyes lehet az ülésre.

A lengyel pilóta a legutóbbi két versenyen a 2007-es világbajnokot helyettesítette, ám ahogyan arra már utalt régebben, továbbra sem hiszi, hogy ettől nagyobb esélye lenne a következő évet tekintve.„Megtanultam az életemből, hogy minden megtörténhet, pozitív és negatív értelemben is, szóval soha ne mondd, hogy soha. Megvan a versenyprogramom az endurance versenyzéssel, amire természetesen általában minden figyelmem összpontosul, persze Zandvoort óta ez egy kicsit más, mert itt vagyok. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de bármi is jöjjön, csak ki kell várnom, aztán meglátom, mi lesz” idézte Kubicát a Motorsport.

Kubica egy teljes szezont teljesíthetett a Williams csapatában 2019-ben, azóta viszont az Alfa tartalékosa, valamint más sorozatokban is kipróbálta magát. Úgy véli az emberek nincsenek tisztában azzal, mekkora kihívás hirtelen beugrani valaki helyére.

„A legtöbb ember nem tudja milyen nagy kihívás ez és mennyire nehéz újra felvenni az F1 ritmusát. Őszintén mondom, szükség volt a tapasztalatomra, de nem akarom a koromat mondani, mert öregszem. Azt hiszem ez is segített abba, hogy nyugodt maradjak, lépésenként haladjak és emelhessem a tempót. Amikor nem volt önbizalmam, ami szerintem elég nyilvánvaló volt, akkor inkább a biztosra mentem” tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?