DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica: Meglepődtem a sok lengyel zászlón

Kimi Raikkönen helyetteseként szerepelt az Olasz Nagydíjon Robert Kubica, a lengyel pilóta pedig annak ellenére szép emlékeket gyűjtött Monzából, hogy nem volt egyszerű hétvégéje.

2007-es világbajnok továbbra sem állhatott rajthoz, így az Alfa tartalékversenyzője indult az Olasz Nagydíjon is. Robert Kubica a sprintkvalifikáción összekoccant Yuki Tsunodával, vasárnap viszont a 14. helyre tudta behozni az autót. A lengyel pilóta összességében nagyszerűen érezte magát a versenyhétvége során.

„Mindig is szerettem volna az első edzést Monzában teljesíteni, már csak azért is, mert itt mindig egészen különleges érzések törnek rám, bármikor is érkezem a paddockba. Legyen szó az ELMS sorozatról vagy akár egy tesztelésről.  Végül is tíz évvel ezelőtt nagyon közel voltam ahhoz, hogy egy olasz márkánál versenyezzek, ami az egyik álmom volt. Ezúttal is egy olasz márkáért versenyeztem, egy másikért, de így is szép kiváltság volt” idézte Kubica szavait a Racefans.



Bár az olasz futamokra általában nagyon sok rajongó érkezik, ezúttal sajnos kevesebben voltak a lelátókon, Kubica viszont inkább azon lepődött meg, mennyi rajongója volt a helyszínen.

„Sajnos nem azt az eredményt értük el csapatként, amit szerettünk volna, de mindent beleadtunk és remélem, hogy a rajongók élvezték és értékelték ezt. Szeretnék köszönetet mondani a lengyel szurkolóknak is, mert rendkívül sokan jelen voltak. Meglepő módon több lengyel zászló volt itt, mint olasz” tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: