DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubicát ralis tapasztalata mentette meg

Az Olasz Nagydíj sprintkvalifikációjának első köre több izgalmat is tartogatott, Robert Kubica például összeütközött Yuki Tsunodával, ám csodával határos módon nem ásta el magát a kavicsban.

A koccanás után az újonc japán ugyan leidiótázta a futamgyőztes lengyel pilótát, ám a versenybíróság nem érezte Robert Kubica hibájának a balesetet, így büntetést sem kapott. Éppen elég büntetés volt az Alfa Romeo pilótájának, hogy visszaesett az utolsó helyre, megperdült, bele a kavicságyba és kis híján fel is adta a futamot, amikor még lett egy ötlete és az sikeresen kimentette a kavicságy fogságából.

„Rettentően rosszul rajtoltam. Nem tudom, mi történhetett a startnál, valószínűleg én tehettem rosszul valamit, nem sikerült normálisan elrugaszkodnom, a riválisokkal szemben fontos métereket veszítettem. Aztán mégis felgyorsultam és éppen a rontott rajt miatt sokkal jobban átláttam a többiek helyzetét, kiválóan helyezkedtem és egy-két pozíciót még nyertem is az első sikánban” – ecsetelte véleményét Kubica a sprintet követően.

Különös éppen Tsunodától hallani ilyen felcsattanást, amikor rendszeresen töri össze az autóját az idei évben egyedül is


„Aztán a második sikánig még további két helyet nyertem, ahogy utat találtam a lelassuló autók között. A sikánban aztán Tsunoda nekem jött, elakadt az autóm a kavicsban és már közel álltam ahhoz, hogy leállítsam az Alfát és feladjam a sprintet. Ekkor azt gondoltam, bevetem korábbi ralis tapasztalataimat, az ötlet bejött, kiszabadult az autó a kavics fogságából, de meg ne kérdezze bárki is, hogyan csináltam.”

„Sajnos a futam később sem alakult túl jól, szörnyű túlkormányzottságot mutatott a gépem minden jobbkanyarban, akkor még nem értettem, miért. Aztán a leintés után kiszálltam az autóból és azonnal megértettem a problémát, a padlólemezem jobb oldalán hatalmas sérülés tátongott, amit a Tsunodával való koccanásnál szereztem, ez azonnal meg is magyarázza, miért nem volt rendben az Alfa egyensúlya” – tette hozzá Robert Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: